Теракт в Оленівці: на Кіровоградщині попрощалися із загиблим азовцем Хомовським

Теракт в Оленівці: на Кіровоградщині попрощалися із загиблим азовцем Хомовським

Фото
Укрінформ
У селі Дмитрівка на Кіровоградщині попрощалися із загиблим азовцем - Богданом Хомовським, який загинув у російському полоні в ніч з 28 на 29 липня 2022 року під час російського теракту - обстрілу колонії в Оленівці Донецької області російськими військами.

Про це повідомляється на сайті Знам'янка.City, передає Укрінформ. 

«Сьогодні, 18 квітня, в селі Дмитрівка попрощалися із загиблим Героєм, односельцем, сином, братом, батьком, онуком, вірним товаришем, мужнім побратимом, азовцем та воїном з позивним Danger Богданом Юрійовичем Хомовським. Він був водієм 1-ї обслуги міномета 1-го мінометного взводу, мінометної батареї 1-го батальйону оперативного призначення, окремого загону спеціального призначення «Азов», - йдеться у публікації.

  На Кіровоградщині попрощалися із загиблим під час теракту в Оленівці азовцем Фото: Катерина Матко

Богдан Хомовський народився 26 березня 1996 року в Дмитрівці. По закінченню школи став студентом Миколаївського національного аграрного університету. У 2018 році вступив до лав полку «Азов». 24 лютого повномасштабне вторгнення російської армії Богдан зустрів в Маріуполі. Стрімкий наступ ворога змусив оборонців укріпитися на території заводу «Азовсталь». У квітні воїн отримав поранення правої руки й контузію, але продовжував виходити на бойові завдання. 17 травня Богдан зробив останній дзвінок рідним і повідомив, що вони виходять із заводу для збереження життя під гарантіями Міжнародного Червоного Хреста та Організації Об’єднаних Націй.

У ніч з 28 на 29 липня 2022 року вибух в Оленівці, де перебував у полоні Богдан, зупинив його життя.

Читайте також: У Києві попрощалися із захисником Маріуполя Вадимом Фокшею

«Всі 9 місяців ми перебували у невизначеності й очікуванні, надіялися на диво, що Богдан живий і повернеться. Але дива не трапилося. Про загибель Богдана дізналися 13 квітня, коли прийшли результати ДНК», - розповіла сільська голова Дмитрівки Наталія Стиркуль. 

Масове вбивство полонених в Оленівці — терористичний акт, здійснений у ніч з 28 на 29 липня 2022 року російськими окупаційними військами в селищі Молодіжному Оленівської селищної ради проти українських військовополонених — захисників «Азовсталі» в Маріуполі. Від вибухів на території колишньої Волноваської виправної колонії № 120, де утримували українських захисників, загинуло 53 полонених, понад 130 отримали поранення. З серпня 2014 року установа перебуває в тимчасовій окупації та не працює, з 24 лютого 2022 року збройні сили рф на її базі створили фільтраційну тюрму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-