У Мелітопольському районі запрацював фейковий суд - для вироків за проукраїнську позицію

У Мелітопольському районі запрацював фейковий суд - для вироків за проукраїнську позицію

Укрінформ
На тимчасово захопленій території Мелітополя та Мелітопольського району запрацював фейковий суд, де влаштовують судилища над людьми з проукраїнською позицією.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров.

"Агресор почав робити судилища. Вони повністю запустили функціонування свого фейкового суду і там засуджують наших людей за проукраїнську позицію. Раніше ми повідомляли про трьох наших мешканців, які були вивезені до Лефортово СІЗО, а зараз їх перевезли до Ростова, щоби там в суді їм винесли якийсь вирок за надуманими звинуваченнями. Це робиться, аби ще більше залякати населення", - сказав Федоров.

Читайте також: У Мелітополі військкомат збирає дані громадян з російським паспортом - мер

За його словами, терор цивільного населення триває. Зокрема, продовжується примусова паспортизація. Загарбники розташували відділення своєї "міграційної служби", яка власне організовує видачу фейкових паспортів там, де люди отримували гуманітарну допомогу.

"Наприклад, люди стоять в черзі за гуманітарною допомогою, і іх змушують подати заявку на отримання паспорту. Тепер на блокпостах, яких не десятки, а сотні на окупованих територіях, обов'язково запитують, чи подала людина заявку на отримання паспорту. Люди, які повертаються до міста аби родичів провідати чи майно перевірити, вони вже як туристи. Тобто люди заїжджають з міграційною картою і мають лише 90 днів, аби перебувати на окупованій території. Потім або мають отримати паспорт рф аби мають виїхати", - сказав мер.

Він зазначив, що значно посилились фільтраційні заходи. Окупанти знову перевіряють чоловіків на наявність татуювань. Це пов'язано з тим, що загарбники продовжують шукати партизанів та тих, хто чинить спротив.

Для того, щоб уникнути примусової паспортизації чи мобілізації до армії рф, Федоров радить людям виїхати з Мелітополя. Це можна зробити наразі лише через тимчасово окупований Крим. За його словами, останніми тижнями виїхало щонайменше 2000 людей.

Читайте також: У Мелітополі загарбники почали другу хвилю «націоналізації» житла

"На території Запоріжжя є центр гуманітарної допомоги "Саме тут", на базі кол-центру цього штабу ми і кооперуємось з міжнародними нашими партнерами, які допомагають виїхати людям", - уточнив він.

За останній рік в гуманітарному центрі надали допомогу більше 20 тисяч мешканців тимчасово захоплених територій Мелітопольського району. Крім того, на його базі організовано медичний хаб, в якому працюють лікарі-переселенці. В медичному хабі можна отримати консультації профільних спеціалістів та медикаменти.

Раніше повідомлялось, що за останні три тижні на тимчасово захопленій території Мелітопольського району сталося більше 20 вибухів. Через що ворог відкрив черговий шпиталь у селищі Високе на базі спортзалу школи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-