На Луганщині внаслідок авіанальоту росіян загинули троє цивільних

На Луганщині внаслідок авіанальоту росіян загинули троє цивільних

Укрінформ
У Луганській області внаслідок бомбардування російськими військами села Новоєгорівка Сватівського району загинули троє мирних жителів, одна цивільна дістала осколкові поранення шиї, рук і ніг.

Як передає Укрінформ, про це очільник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор повідомив у Телеграмі.

"Жінку 1977 року народження госпіталізували до Харкова. Учора ворожий снаряд влучив у приватний будинок, в якому знаходились люди, виникла пожежа. На жаль, через щільний артобстріл, врятувати людей з-під палаючих завалів не було можливості", — зазначив голова ОВА.

За його інформацією, останніми днями загарбники майже безперервно використовують тактичну авіацію для бомбардування визволених населених пунктів Сватівського району. Так, напередодні внаслідок авіанальоту загарбників у селі Невське був зруйнований черговий приватний будинок. Мешканці його вчасно евакуювалися.

Очільник ОВА закликав жителів Коломийчиської й Красноріченської громад виїжджати в безпечні регіони. Він запевнив, що вся необхідна допомога буде надана.

За даними обладміністрації, навіть захоплені дев’ять років тому території тижнями, а подекуди й місяцями залишаються без звичних благ цивілізації, як от подача холодної води на декілька годин на добу.

Читайте також: росіяни за добу 57 разів обстріляли Херсонщину, є поранений

Ще гірша ситуація склалася на територіях, захоплених російськими військами минулого року: працює лише те, що вийшло на швидку руку відремонтувати, не вкладаючи грошей і зусиль.

"Зокрема, в Лисичанську як не лагодили електропостачання, так поки що й не збираються цього робити – площа міста велика, вцілілих підстанцій не залишилося, капітальних вкладень потрібно забагато як для загарбників", – зауважили в ОВА.

Тим часом у так званому міністерстві освіти і науки "лнр" заявляють про організацію прискореного навчання кадрів для будівельної галузі на базі Щастинського багатопрофільного коледжу.

Читайте також: росіяни за день обстріляли п’ять громад Сумщини

Як повідомляв Укрінформ, на Лиманському напрямку росіяни вели безуспішні наступальні дії в районі, що північніше від Спірного, однак успіху не мали. Артилерійських ударів ворога там зазнали Стельмахівка, Невське й Білогорівка Луганської області, Іванівка та Спірне Донецької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-