росіяни за добу атакували вісім областей України - зведення ОВА

росіяни за добу атакували вісім областей України - зведення ОВА

Укрінформ
російська армія за добу здійснила атаки на вісім регіонів України, є загиблі і поранені цивільні люди.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 неділі, 16 квітня.

У Чернігівській області вночі ворог здійснив авіаудар по Семенівці Новгород-Сіверського району. Пошкоджені приміщення підприємства.

У Сумській області вночі росіяни здійснили авіаудар по околиці смт Свеса. Пошкоджено приміщення комунальної установи, двоє людей дістали тілесні ушкодження. Також пошкоджені два адміністративні приміщення.

У Запорізькій області ​за добу війська рф 101 раз обстріляли 19 населених пунктів, знову атакували прифронтові Гуляйполе та Оріхів.

Крім того, ворог здійснив масовану атаку вночі. У Комишувасі пошкоджена церква. Руйнувань зазнали й будівлі поруч.

У Запоріжжі війська рф поцілили в зелену зону та підприємство.

Читайте також: На Запоріжжі російські ракети зруйнували церкву, де мала відбутися Великодня служба

У Харківській області на Слобожанському напрямку російська армія обстріляла Козачу Лопань, Гатище, Вовчанськ і Вовчанські Хутори.

На Куп’янському напрямку ворог замінував місцевість у районах чотирьох населених пунктів, здійснив обстріли Новомлинська, Дворічної та Берестового.

Внаслідок обстрілів села Петропавлівка Куп'янського району пошкоджені два приватні житлові будинки, автомобіль і трактор.

У Луганській області артилерійських обстрілів зазнали Стельмахівка, Невське та Білогорівка.

У Донецькій області за добу двоє людей загинули і семеро дістали поранення.

Війська рф здійснили авіаудари, обстрілювали із РСЗВ "Ураган" та "Град", артилерії, мінометів Авдіївку, Залізне, Костянтинівку, Курахове, Торецьк, Велику Новосілку, Очеретине, Новокалинове, Новоселівку Першу, Олександропіль, Предтечине.

Пошкоджено 14 житлових будинків, з них 5 – багатоповерхівки, чотири торговельні павільйони, аптеку, гараж, приміщення ТЦ "Меркурій", ЛЕП, будівлю санепідемстанції.

Читайте також: росіяни віддали на розграбування завод Азовсталь – Андрющенко

У Миколаївській області вночі ворожого обстрілу зазнала Снігурівська громада, за попередніми даними, із зенітно-ракетних систем С-300. В одному з населених пунктів громади внаслідок обстрілу загинули двоє підлітків 2005 року народження. Пошкоджено житлові будинки, навчальний заклад та приватне підприємство.

У Снігурівці пошкоджені два навчальні заклади, лікарня, будинок культури та житлові будинки.

Вчора зранку росіяни обстріляли населений пункт у Горохівській громаді. Пошкоджені дитсадок і клуб.

У Херсонській області загарбники здійснили 70 обстрілів, випустивши 419 снарядів з важкої артилерії, БПЛА та авіації. Херсон ворог обстріляв 5 разів.

російська артилерія вдарила по Таврійському мікрорайону Херсона. Снаряди поцілили в територію біля освітнього закладу. Загинули 48-річна жінка та її 28-річна донька.

Читайте також: На Херсонщині не виключають провокацій з боку росіян на Великдень - місцевим радять поберегтися

У Петропавлівці Новоолександрівської громади 18-річний хлопець внаслідок вибуху ручного гранатомета дістав осколкові поранення та втратив два пальці.

Зі звільненої від росіян території області евакуювали ще 61 людину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-