російська армія за добу обстріляла дев'ять областей України — зведення ОВА

російська армія за добу обстріляла дев'ять областей України — зведення ОВА

Укрінформ
Армія російської федерації за добу здійснила обстріли дев'яти регіонів України, є загиблі і поранені мирні жителі.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 суботи, 15 квітня.

Чернігівську область минулої доби ворог обстріляв тричі. Завдав авіаудару по Новгород-Сіверському району, ймовірно, керованими авіабомбами. Пошкоджені приміщення торфобрикетного заводу. Одна людина поранена.

Також вчора агресор двічі обстріляв Новгород-Сіверський район з мінометів та артилерії. За попередніми даними, без наслідків.

У Сумській області вчора протягом дня росіяни здійснили обстріли Середино-Будської громади: били з мінометів, а також завдавали ударів з безпілотника. Скинули шість вибухових пристроїв типу ВОГ по місту Середино-Буда. Пошкоджено одне приватне домоволодіння і три автомобілі.

Читайте також: росіяни обстріляли прикордонну громаду Сумщини

Вночі і вранці війська рф атакували Білопільську, Великописарівську, Юнаківську, Зноб-Новгородську та Новослобідську громади.

Білопільську громаду росіяни обстріляли із РСЗВ "Град". Пошкоджено приміщення цеху газового господарства ПАТ "Сумигаз", з пораненням госпіталізовано чоловіка.

У Запорізькій області ​за минулу добу під ворожий вогонь потрапили 15 населених пунктів на лінії зіткнення. Загарбники здійснили 55 артилерійських обстрілів, чотири авіаційні удари, одну атаку з безпілотника та одну - з РСЗВ.

Зафіксовано 16 повідомлень про руйнування.

У Дніпропетровській області вночi агресор ударив з важкої артилерії по Мирiвськiй громадi Нікопольського району. Зафіксовано 10 влучань. Без загиблих та поранених.

Читайте також: росіяни вдарили з важкої артилерії по громаді на Дніпропетровщині

У Харківській області на Слобожанському напрямку російська армія обстріляла Козачу Лопань, Токарівку, Малі Проходи, Стрілечу, Лук'янці, Нескучне, Старицю, Вовчанськ, Нестерне та Землянки.

На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали Строївка, Дворічанське, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Лиман Перший, Кіндрашівка, Масютівка, Табаївка та Берестове.

Протягом доби ворог масовано обстрілював Вовчанськ Чугуївського району. Пошкоджений медичний заклад, 62-річна працівниця отримала поранення та була госпіталізована в стані середньої тяжкості.

У Вовчанську зруйновано приватний будинок, ще чотири будинки та господарські споруди були пошкоджені.

Читайте також: росіяни знову обстріляли Вовчанськ - поранена співробітниця медзакладу

У полі між селами Чернещина і Степове Ізюмського району вчора під час відновлювальних робіт підірвався та отримав поранення 44-річний електромонтер Борівської РЕС.

В Ізюмі під час прибирання на ринку підірвалася на вибуховому пристрої (попередньо, ПФМ-1) 29-річна жінка. Госпіталізована у стані середньої тяжкості.

У Луганській області минулої доби ворог спробував здійснити атаки південніше Діброви та неподалік Білогорівки.

Артилерійських обстрілів зазнали Новоселівське, Стельмахівка, Невське та Білогорівка.

У Донецькій області за добу загинули дев’ятеро людей, серед них дворічна дитина, 22 людини поранені.

росіяни здійснили масований ракетний удар одразу по Краматорську, Костянтинівці та Слов'янську.

У Костянтинівці та Краматорську пошкоджені лікарня, школа, багатоповерхові і приватні житлові будинки, але минулося без жертв.

Читайте також: росіяни вдарили по Слов'янську ракетами С-300 — п'ятеро загиблих, 15 поранених

У Слов'янську є загиблі та поранені, численні руйнування.

Ворог обстрілював населені пункти із РСЗВ "Ураган", "Град", артилерії, мінометів. Під вогнем перебували житловий сектор Авдіївки, територія психіатричної лікарні Костянтинівки, житловий сектор та школа Краматорська, житловий сектор, база відпочинку та школа у Слов’янську, околиці Часового Яру, житловий сектор смт Очеретине, житловий сектор села Времівка, околиці Карлівки, будинок культури в Мирному.

У Миколаївській області вчора протягом дня російські військові із РСЗВ та важкої артилерії били по Очакову, акваторії та узбережжю. Є пошкодження об'єктів інфраструктури.

У Херсонській області за добу російські загарбники здійснили 96 обстрілів, випустивши 447 снарядів з важкої артилерії та БПЛА. Херсон обстріляли дев’ять разів. Восьмеро людей дістали поранення.

Зі звільненої від росіян території евакуювали ще 47 людей.

У Великій Олександрівці відкрили стаціонарний сервісний центр МВС.

Як повідомляв Укрінформ, у Слов‘янську під завалами житлового будинку, в який влучила російська ракета, залишаються п‘ятеро людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-