Посли Німеччини та ЄС відкрили у Чернівцях модульне містечко для переселенців

Посли Німеччини та ЄС відкрили у Чернівцях модульне містечко для переселенців

Фото
Укрінформ
Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен та голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас урочисто відкрили у Чернівцях модульне містечко для переселенців, споруджене за підтримки Європейського Союзу та уряду ФРН.

Як повідомило посольство Німеччини в Україні у Фейсбуці, модульне містечко розраховане на проживання до 250 внутрішньо переміщених осіб, половина модулів – сімейного типу, передає Укрінформ.

«Я хочу, аби це житло справді стало тимчасовим для переселенців. Для мене особисто це дуже важливо, я з 2014 року тут, в Україні, відкриваю модульне житло. Ми всі працюємо на перемогу. Німеччина пліч-о-пліч з вами, допомагаємо зброєю, фінансово, тому разом ми переможемо», - сказала Фельдгузен.

Міський голова Чернівців Роман Клічук поінформував, що у модульному містечку вже живе 60 осіб. Першими заселяли великі сім’ї, людей з інвалідністю та жінок, чиї чоловіки зараз знаходяться у війську.

Містечко обладнане сонячними панелями та батареями, аби залишатися з електроенергією навіть за надзвичайної ситуації. На його території є альтанки для сімейного відпочинку та дитячий майданчик.

Читайте також: На Херсонщині встановили 25 модульних будинків для тих, хто втратив житло

Модульне містечко в Чернівцях було побудоване в межах «Програми ЄС Міцні регіони – Спеціальна програма підтримки України», яка співфінансується ЄС і Міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та впроваджується компанією GIZ.

Як повідомлялося, Німеччина доставила у звільнені та прифронтові райони 800 тонн трансформаторної оливи для стабільного енергопостачання України.

Фото: Посольство Німеччини в Києві

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-