На Черкащині староста громади організував схему вивезення військовозобов’язаних за кордон

На Черкащині староста громади організував схему вивезення військовозобов’язаних за кордон

Фото, відео
Укрінформ
Поліцейські затримали черкащанина, який організував схему вивезення за кордон військовозобов’язаних.

Як передає Укрінформ, про це повідомили у поліції Черкаської області. 

За даними правоохоронців, нелегальну схему налагодив 34-річний староста однієї з громад на Черкащині. Він обіцяв військовозобов’язаним пакет з документами, що дозволять безперешкодно перетнути кордон, та сприяв у виїзді за межі території України. Так, вони мали покидати територію України з визнанням — непридатні до військової служби та зняті з обліку за станом здоров’я.

Старосту затримали "на гарячому" бійці Батальйону поліції особливого призначення під час одержання неправомірної вигоди.

Правоохоронці вилучили у зловмисника 4 000 доларів з чорновими записами, що підтверджують злочинну діяльність фігуранта. На даний час затриманому повідомлено про підозру.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом), ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Читайте також: Щодоби прикордонники затримують до 20 ухилянтів – Демченко

Викрили правопорушника оперативники сектору захисту інтересів суспільства і держави ГУНП в Черкаській області спільно з слідчими СУ ГУНП в Черкаській області та відділом міграційної поліції ГУНП за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури.

Як повідомлялося, на Одещині перекрили канал втечі ухилянтів до Молдови

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-