З Авдіївки евакуювали родину з двома дітьми, яку вмовляли близько пів року

З Авдіївки евакуювали родину з двома дітьми, яку вмовляли близько пів року

Фото, відео
Укрінформ
На Донеччині евакуаційна група поліції «Білий Янгол» евакуювала з Авдіївки в безпечне місце родину з двома дітьми, яку вмовляли близько пів року. 

Про це повідомляє обласна поліція, передає Укрінформ.

«Білі янголи» евакуювали з Авдіївки родину з двома дітьми, яку вмовляли близько пів року. Дворічний Єгор та 12-річна Арина – тепер у безпеці. Разом з мамою, татом і бабусею. У місті, за підрахунками поліції, залишається двоє дітей, ведеться робота щодо їх евакуації», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сім’я, яку нарешті вдалося евакуювати, мешкала біля промзони Авдіївки – місця, де протягом дев’яти років точаться бої, не стихають обстріли. Поліцейські постійно відвідували родину та пропонували евакуацію, але батьки не хотіли залишати рідне місто, тому, ховаючись від поліції, переїхали на іншу адресу. 

З Авдіївки евакуювали родину з двома дітьми, яку вмовляли близько пів року / Фото: Національна поліція

Однак «Білі янголи» розшукали цю родину, і наполегливість правоохоронців, які ризикували життям заради порятунку дітей, переконала подружжя в необхідності виїзду.

Читайте також: З серпня понад 60 тисяч українців вдалося евакуювати з небезпечних територій

«Під звуки вибухів екіпаж «Білий Янгол» вивіз сім’ю з-під вогню і передав співробітникам ДСНС, які доставили евакуйованих до пункту допомоги. Зараз родина знайшла прихисток у Мирнограді та планує подальші дії», – уточнили правоохоронці.

Вони наголосили, що місія поліцейських – евакуювати із зони боїв усіх до єдиного дітей. Евакуація з Авдіївки та інших «гарячих точок» дедалі ускладнюється, дороги, які проходять біля лінії фронту, – прострілюються ворогом. Тому поліція закликала дорослих виконати свій батьківський обов’язок і врятувати малечі життя.

Як повідомлялося, на Донеччині за допомогою поліції 10 квітня було евакуйовано ще 743 людини, з початку обов’язкової евакуації – понад 60 840 осіб, серед них 7431 дитина та 2715 людей з інвалідністю.

Донецька область, і зокрема місто Авдіївка, перебуває під постійними, щільними обстрілами російських військ, щодня ворог вбиває та травмує цивільних мешканців, руйнує інфраструктурні об’єкти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-