До собору в Кам’янці-Подільському, який перейшов до ПЦУ, організовано підвозили людей – мер

До собору в Кам’янці-Подільському, який перейшов до ПЦУ, організовано підвозили людей – мер

Укрінформ
До собору Олександра Невського у Кам’янці-Подільському, за перехід якого до Православної церкви України проголосували на зборах містяни, організовано підвозили людей з інших областей.

Про це в ефірі Espreso.tv розповів міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Посітко, передає Укрінформ. 

«Під собором мали місце поодинокі суперечки, перепалки. Там є деякі люди спортивної зовнішності. У нас є інформація, що до Кам’янця-Подільського було завезено декілька бусів (із людьми – ред.) із навколишніх областей, але в цілому можу сказати, що ситуація є спокійною, правоохоронці контролюють всі процеси», - сказав Посітко.

За його словами, 8 квітня було зібрано майже 4 тис. підписів місцевих жителів за перехід собору з УПЦ (московського патріархату) до ПЦУ. Під храмом перебувають представники ПЦУ та УПЦ (МП). Останні не пропускають у собор ревізійну комісію.

Посітко додав, що в місті наразі є 16 храмів УПЦ (МП), які не перейшли до ПЦУ.

Читайте також: У Хмельницькому ще один храм московського патріархату перейшов до ПЦУ

Як повідомляв Укрінформ, 4 квітня, відбулася сесія Кам’янець-Подільської міськради, на якій було ухвалено три звернення, зокрема щодо заборони МП на території України, виходу Кам'янець-Подільської єпархії УПЦ (МП) зі складу російської православної церкви, припинення договорів оренди чи користування УПЦ (МП) церковними спорудами, що перебувають у державній власності. Депутати також проголосували за 19 проєктів про припинення користування земельними ділянками УПЦ (МП).

8 квітня жителі міста на зборах одностайно підтримали перехід собору Олександра Невського до ПЦУ.

Віряни УПЦ (МП) заблокували вхід до собору Олександра Невського, за перехід якого до Православної церкви України проголосували на зборах.

Фото: Суспільне. Хмельницький

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-