У Кам’янці-Подільському віряни УПЦ МП заблокували вхід до собору, що перейшов до ПЦУ

У Кам’янці-Подільському віряни УПЦ МП заблокували вхід до собору, що перейшов до ПЦУ

Відео
Укрінформ
У Кам’янці-Подільському на Хмельниччині віряни УПЦ московського патріархату заблокували вхід до собору Олександра Невського, за перехід якого до Православної церкви України проголосували на зборах місцеві жителі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Суспільне. Хмельницький

«Близько 200 парафіян УПЦ (МП) стоять на вході в храм з українським прапором, співають молитов, хресним ходом обходять собор і не впускають всередину кам'янчан, які вимагають переходу собору Олександра Невського до ПЦУ. Сьогодні їх приблизно 50 чоловік», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що біля храму виникали невеликі сутички, коли один із місцевих жителів, який на зборах проголосував за перехід громади, хотів пройти крізь щільний ланцюг прихожан. Чоловіка виштовхали. Біля собору чергує поліція.

У Кам'янці-Подільському 8 квітня жителі міста на зборах одностайно підтримали перехід собору Олександра Невського до ПЦУ.

Читайте також: У Кам'янці-Подільському біля собору віряни почали акцію - вимагають переходу до ПЦУ

Як повідомляв Укрінформ, 4 квітня, відбулася сесія Кам’янець-Подільської міськради, на якій було ухвалено три звернення, зокрема щодо заборони МП на території України, виходу Кам'янець-Подільської єпархії УПЦ (МП) зі складу російської православної церкви, припинення договорів оренди чи користування УПЦ (МП) церковними спорудами, що перебувають у державній власності. Депутати також проголосували за 19 проєктів про припинення користування земельними ділянками УПЦ (МП).

Фото: Суспільне Хмельницький

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-