На території Рівненської області заборонили діяльність УПЦ МП

На території Рівненської області заборонили діяльність УПЦ МП

Укрінформ
Рівненська обласна рада на позачерговій сесії заборонила діяльність Української православної церкви (московського патріархату) на території області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Рівненська облрада.

«Депутати Рівненської обласної ради одностайно заборонили діяльності УПЦ (МП) на території Рівненщини», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на позачерговій сесії заборону УПЦ (моспатріархату) підтримали 55 депутатів із 55 присутніх в залі.

Фото: ror.gov.ua

Крім того, депутати проголосували за скасування низки рішень виконавчого комітету Рівненської обласної ради щодо затвердження статутів тих релігійних громад, які станом на сьогодні перебувають у складі УПЦ (МП). Виконати цей пункт рішення доручили Рівненській обласній державній адміністрації.

Також обласна рада уже втретє звертатиметься до Верховної Ради України з вимогою негайного ухвалення закону про заборону УПЦ (московського патріархату) і тим самим виконати рішення Ради національної безпеки і оборони України від 1 грудня 2022 року.

Читайте також: Хмельницька облрада заборонила діяльність УПЦ МП на території області

Як підкреслюється, окреме звернення облрада надішле до органів місцевого самоврядування Рівненської області, аби ті прийняли відповідні рішення щодо припинення діяльності УПЦ (МП) на території своїх громад.

Як повідомляв Укрінформ, Рівненська міськрада підтримала рішення про припинення права користування УПЦ (МП) земельними ділянками на території громади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-