У Кам'янці-Подільському біля собору віряни почали акцію - вимагають переходу до ПЦУ

У Кам'янці-Подільському біля собору віряни почали акцію - вимагають переходу до ПЦУ

Фото
Укрінформ
Біля собору Олександра Невського у Кам'янці-Подільському активісти, які підтримують перехід храму з УПЦ (МП) до ПЦУ, почали розгортати намети.

Про це повідомляє Суспільне, передає Укрінформ.

За словами однієї з організаторок акції Алли Чепелюк, головними вимогами є допуск ревізійної комісії у храм, аби провести інвентаризацію.

"Ми вимагаємо, аби священники МП пропустили ревізійну комісію до собору. Наразі нас туди не пускають, хоча є рішення громади про перехід до ПЦУ. Намети ми ставимо, тому що наша акція є безстроковою", — сказала Чепелюк.

Станом на вечір неділі поблизу собору Олександра Невського зібралось понад 1000 людей, які підтримують перехід церкви до ПЦУ. Водночас понад 500 вірян, які підтримують МП, оточили храм і не пускають їх.

У Кам'янці-Подільському 8 квітня жителі міста на зборах одностайно підтримали перехід собору Олександра Невського до ПЦУ.

Читайте також: У Камянці-Подільському УПЦ МП позбавили права на користування землею

Раніше, 4 квітня, відбулася сесія міськради, на якій було ухвалено три звернення, зокрема щодо заборони МП на території України, виходу Кам'янець-Подільської єпархії УПЦ (МП) зі складу російської православної церкви, припинення договорів оренди чи користування УПЦ (МП) церковними спорудами, що перебувають у державній власності. Депутати також проголосували за 19 проєктів про припинення користування земельними ділянками УПЦ (МП).

Фото Алла Чепелюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-