Мер Франківська закликав Верховну Раду заборонити московський патріархат

Мер Франківська закликав Верховну Раду заборонити московський патріархат

Укрінформ
Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків закликав депутатів ВР України підтримати законопроєкт щодо заборони московського патріархату. 

Таке звернення Руслан Марцінків оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Відео: Фейсбук Руслан Марцінків

«Івано-Франківська – перша область, яка позбавилась від московського патріархату. Але я закликаю депутатів Верховної Ради підтримати законопроєкт Оксани Савчук, депутата від Івано-Франківська, або альтернативні законопроєкти, які стосуються заборони московського патріархату, як явище внутрішнього фронту, який є в нашій державі», - зазначив Марцінків.

За його словами, таке звернення до Президента України Володимира Зеленського він поставить на голосування на найближчій сесії міської ради.

Читайте також: Хмельницька облрада заборонила діяльність УПЦ МП на території області

Марцінків зауважив, що подія у Хмельницькому, коли попи побили українського військового, сколихнула українців. І тепер в країні набирає обертів рух за очищення України від мп.

Як повідомляло агентство, раніше Івано-Франківська обласна рада ухвалила звернення до Президента та ВР України з вимогою заборонити діяльність церкви московського патріархату, ініціювати розслідування її діяльності та покарати винних за колабораціонізм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-