Співучасниці викрадення дітей на Запоріжжі повідомили підозру

Співучасниці викрадення дітей на Запоріжжі повідомили підозру

Укрінформ
Колишній працівниці правоохоронних органів, яка, за даними слідства, стала співучасницею викрадення дітей на тимчасово загарбаній території Запоріжжя, повідомили про підозру.

Про це у Телеграмі повідомила пресслужба Держбюро розслідувань, передає Укрінформ.

Як зазначається, колишня жителька Приморського Запорізької області, яка за мирних часів опікувалася правами дітей у відділі ювенальній превенції, після повномасштабного вторгнення добровільно пішла працювати на загарбників і отримала від них посаду у незаконно створеному правоохоронному органі «Приморське відділення поліції УВС».

«Серед іншого, вона допомагала агресору виявляти та вивозити українських дітей з тимчасово окупованих територій до рф. Також зловмисниця активно здавала ворогу своїх земляків, які не бажали підкорюватись окупаційному режиму», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Прокурор МКС закликав росію повернути викрадених українських дітей

За даними ДБР, експравоохоронниця разом з окупантами брала участь у рейдах з вилучення майна у місцевих жителів.

ДБР заочно повідомило їй про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 ККУ). Санкція статті ККУ передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомлялося, 2 квітня віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що росії передано список, в якому вказані імена майже 4,4 тисячі дітей, незаконно вивезених з України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-