У Сумах депутати не схотіли перейменувати вулиці з «радянськими» назвами - активіст

У Сумах депутати не схотіли перейменувати вулиці з «радянськими» назвами - активіст

Укрінформ
У Сумах депутати міськради не підтримали перейменування вулиць на честь Тероборони та борців за Незалежнісь. Натомість залишили назви на честь Ковпака, Кожедуба та Мєндєлєєва.

Про це у Фейсбуці повідомив громадський активіст Максим Корнієнко із Засідання сумської міської ради.

"Депутати Сумської міської ради не підтримали петицію про остаточне завершення деколонізації місцевої топоніміки: вулиць Тероборони та борців за незалежність України в різні роки - Петлюри, Сапуна, Горської - в Сумах не буде" - зауважив він.

Також Корнієнко зазначив, що "вулиці Мєндєлєєва та совєцьких ікон Ковпака, Кожедуба, Лушпи, що будували тоталітарну комуністичну антиукраїнську систему, залишаються у місті".

Активіст додав, що із 30 присутніх депутатів за те, щоб підтримати петицію про перейменування проголосували 16 (при необхідному мінімумі 22). Разом із тим, решта міських депутатів не голосували проти, а просто не підтримали рішення.

"(Вони) не мають власної позиції - чекають, куди крива виведе" - зазначив Корнієнко.

Раніше Максим Корнієнко зареєстрував електронну петицію “Вулиця “Сумської Тероборони” має з’явитися в Сумах!”. Активіст пропонував перейменувати: просп. Михайла Лушпи – на проспект Незалежності/Конституції/Соборності України/Українського Відродження/Європейський; вул. Ковпака - вул. Сумської Тероборони; вул. Кожедуба - вул. Алли Горської; вул. Айвазовського - вул. Михайла Драгоманова; пров. Айвазовського - пров. Перекопської сотні; вул. Менделєєва - вул. Симона Петлюри; пров. Менделєєва - пров. Дуровщина; вул. Пирогова - вул. Гердера; вул. Янки Купала - вул. Івана Огієнка; вул. 1-ша Оболонська - вул. Осавульська; вул. 8-го Березня - вул. Семена Сапуна; пров. 8-го Березня - пров. Олени Пчілки; вул. 8 Березня (с. В.Чернеччина) - вул. Вітряківка.

Читайте також: У Києві пропонують назвати вулицю іменем офіцера-розвідника Валерія Чибінєєва

У листопаді 2022 року у Сумах під час сесії міської ради депутати підтримали дерусифікацію вулиць Сумської міської територіальної громади. Нові назви отримали понад 170 топонімів. За рекомендацією військових таблички на вулицях замінять після закінчення воєнного стану.

Фото: Максим Корнієнко, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-