«Лікарі без кордонів» евакуювали на Львівщину понад 1400 пацієнтів

«Лікарі без кордонів» евакуювали на Львівщину понад 1400 пацієнтів

Укрінформ
За час повномасштабного вторгнення «Лікарі без кордонів» потягом перевезли до Львівської області 1412 пацієнтів; сьогодні, 29 березня, це була 100-та медична евакуація.

Про це у Фейсбуці повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, передає Укрінформ.

«За сотню медичних евакуацій, які провели потягом «Лікарів без кордонів», у заклади охорони здоров’я Львівщини доправили 1412 пацієнтів, з них близько 150 – діти», - написав Козицький.

Зокрема сьогодні, 29 березня, до Львова спеціальним потягом доправили 8 пацієнтів з Донецької та Дніпропетровської областей. У більшості – мінно-вибухові травми. Також є люди, які потребують високоспеціалізованого лікування онкопатології. Стан пацієнтів оцінюють як середньої важкості та важкий.

Із потяга їх транспортували у три медзаклади Львівської області.

Читайте також: Латвійських лікарів запросили взяти участь у «перезапуску» мікрохірургії в Україні - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, в Україні працює понад 600 представників міжнародної гуманітарної організації «Лікарі без кордонів» (MSF), серед них 120 іноземців з різних країн світу. Представники MSF представлені у майже всіх регіонах України, зокрема в Дніпрі, Івано-Франківську, Харкові, Києві, Одесі, Львові, Миколаєві, Полтаві, Покровську, Запоріжжі, Житомирі, Костянтинівці та інших населених пунктах.

Фото: Фейсбук Максим Козицький

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-