Вісім областей на заході та півдні України частково знеструмлені через негоду

Вісім областей на заході та півдні України частково знеструмлені через негоду

Оновлено
Укрінформ
Станом на ранок 28 березня генерація електроенергії повністю забезпечує потреби споживачів, але через пошкодження електромереж в західних та південних областях діють аварійні відключення світла.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє міністерство енергетики у Телеграмі.

«Генерація має необхідні обсяги потужності для повного забезпечення потреб споживачів електроенергії по всій країні. На Житомирщині можливі обмеження електропостачання через ремонти мережевої інфраструктури. У західних областях України через погіршення погодних умов та сильний вітер є пошкодження електромереж і, як наслідок, - аварійні відключення споживачів. Ремонтні бригади вже працюють і поступово відновлюватимуть електропостачання»,– йдеться у повідомленні.

Зазначається, що також тривають відновлювальні роботи у прифронтових районах Донецької, Херсонської та Харківської областей, які постраждали під час російських обстрілів останніми днями.

Читайте також: Галущенко: Маємо профіцит генерації, тому є можливість експортувати електроенергію до ЄС

Пізніше у НЕК «Укренерго» дадали, що через негоду є значні знеструмлення споживачів у восьми областях на заході та півдні України, енергетики працюють над відновленням електропостачання.

«Сьогодні внаслідок негоди (штормовий вітер, сніг з дощем) та пошкодження у мережах операторів систем розподілу (ОСР) є значні знеструмлення споживачів у 8-ми областях на заході та півдні України (Волинська, Львівська, Закарпатська, Рівненська, Хмельницька, Тернопільська, Чернівецька та Одеська області). Ремонтні бригади ОСРів працюють над усуненням пошкодження та відновленням електропостачання», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сьогодні споживання дещо вище, ніж у понеділок, через похолодання. Працюють усі види електростанцій. Виробництва електроенергії достатньо для покриття споживання. Також триває незначний імпорт електроенергії.

Складна ситуація з електропостачанням залишається у регіонах вздовж лінії фронту, де ворог постійними артобстрілами пошкоджує мережі. Зокрема, вчора, 27 березня, внаслідок російських обстрілів пошкоджені мережі операторів системи розподілу у Харківській, Запорізькій та Херсонській областях.

Читайте також: Тарифи на електроенергію до кінця опалювального сезону не змінятьсяШмигаль

«На сьогодні наші ремонтні бригади завершили аварійно-відновлювані роботи та включили 5 одиниць критично важливого обладнання на різних об’єктах магістральних мереж НЕК «Укренерго». Це дозволило усунути деякі мережеві обмеження та підвищити надійність живлення окремих регіонів. Такі роботи в мирний час дорівнювали реконструкції декількох підстанцій та тривали б декілька місяців», – додали в компанії.

Як повідомлялося, за пів року ворог наніс 15 ракетних та 18 атак безпілотниками по енергетичній інфраструктурі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-