На Буковині викрили переправника ухилянтів, який маскувався під прикордонника

На Буковині викрили переправника ухилянтів, який маскувався під прикордонника

Фото
Укрінформ
У Чернівецькій області викрили місцевого жителя, який переправляв військовозобов’язаних через державний кордон, використовуючи як прикриття форму з розпізнавальними знаками Державної прикордонної служби.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, житель прикордоння налагодив схему одержання прибутку від незаконного переправлення чоловіків призовного віку поза пунктами пропуску.

Фото: Офіс Генпрокурора

Зокрема, за 6 тисяч доларів фігурант організував незаконне переправлення до Румунії двох чоловіків, яким заборонено покидати територію України. Разом зі спільником, особу якого слідство встановлює, зловмисник забезпечив їхній трансфер до лінії розмежування держкордону, й особисто супроводжував до обраного місця перетину.

Фігуранта викрили прикордонники поблизу огорожі на кордоні з Румунією, де той консультував чоловіків, як потрапити на інший бік кордону.

Читайте також: На Закарпатті затримали чоловіків у гідрокостюмах, які хотіли втекти до Румунії

Громадянину оголошена підозра за фактом організації незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України).

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України заблокувала ще 14 схем ухилення українських громадян від мобілізації в умовах війни.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-