У Львові відкрили Ісламський релігійно-культурний центр з мечеттю та мінаретом

У Львові відкрили Ісламський релігійно-культурний центр з мечеттю та мінаретом

Фото
Укрінформ
У Львові відбулося відкриття мечеті та Ісламського релігійно-культурного центру, який створили для кримських татар та усіх бажаючих.

Про це у Фейсбуці повідомила Львівська обласна рада, передає Укрінформ.

«Кримські татари, які проживають у Львові дуже радіють, що відкрилось таке особливе місце. Місце молитви, яка зараз дуже потрібна нам усім: комусь в окопі, комусь в окупації, комусь у російських тюрмах. Ми відкриті до діалогу з представниками різних національностей та конфесій, адже Україна багатонаціональна та багатоконфесійна держава. Запрошуємо відвідати наш центр і об’єднуватися заради перемоги добра над злом», - зазначив керівник Координаційного центру Меджлісу з гуманітарних питань Ельвін Кадиров.

Читайте також: У Львові відкрили протезну майстерню у реабілітаційному центрі «Незламні»

Відкрили Ісламський релігійно-культурний центр у Львові на вул. Щирецькій, 36 на території ТВК «Південний». Це вже четвертий у місті такий осередок, але він єдиний, який має мечеть з мінаретом. Вона розділена на два простори: один для жінок, інший – для чоловіків. У цьому приміщенні п’ять разів на день мусульмани зможуть молитись. Однак, за словами представників кримськотатарської спільноти, відвідати центр зможуть усі охочі. Тут можна прийти на молитву та духовне слово, для спілкування, зустрічей, заходів для дітей.

Як повідомлялося, багато родин кримських татар через небезпеку змушені були залишити півострів. Близько 2,5 тис. переселенців з Криму проживає у Львівській області. Найбільше у Львові, смт Брюховичах та в місті Дрогобичі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-