У Бахмуті залишилися менш як 3,5 тисячі жителів, серед них - 32 дитини

У Бахмуті залишилися менш як 3,5 тисячі жителів, серед них - 32 дитини

Укрінформ
У Бахмуті на Донеччині наразі лишається менш як 3,5 тисячі жителів, серед яких 32 дитини, робота з їх евакуації з міста триває.

Про це керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко заявив на брифінгу в пресцентрі Укрінформу.

«Бахмут – це місто, яке нараховувало близько 84 тисяч жителів на 24 лютого 2022 року. Зараз залишилося, за нашими підрахунками, менш як 3,5 тис. осіб у місті. Це ті люди, які, і я з усією відповідальністю це можу сказати, не хочуть виїжджати з міста від слова «зовсім»… Наразі 32 дитини в Бахмуті, які з батьками так само відмовлялися виїжджати, вони, за нашими цифрами, лишилися у Бахмуті», - сказав Кириленко.

Він підкреслив, що було проведено колосальний, вкрай безпечний обсяг роботи з евакуації жителів з Бахмута, але люди, які залишаються у місті, не просто відмовляються виїжджати, а навіть переховуються від поліцейських, від волонтерів, бо не мають бажання виїжджати.

Кириленко зауважив, що діти, за яких відповідає держава, так звані статусні діти, які з дитячих будинків, інтернатів, діти, які позбавлені батьківського піклування, були евакуйовані у повному обсязі, їх було близько 12 тисяч на території Донеччини. А ті 32 дитини, які поки з батьками лишаються у Бахмуті, перебувають в укриттях.

Читайте також: Для жителів Торецької громади на Донеччині організовують безкоштовну евакуацію

«Я точно знаю, що вони (ці 32 дитини – ред.) забезпечені навіть в тих над жахливих умовах продуктами харчування і гігієнічними наборами більш ніж у достатній кількості. Але це діти, батьки яких відмовляються, переховуючись, з ними виїжджати. Тому була постанова (постанова Кабміну - ред.) і внесена зміна до постанови, де була вказана евакуація дітей у примусовий спосіб. Там є певні особливості виконання цієї постанови, але ми продовжуємо працювати тут і не тільки по Бахмуту», - пояснив керівник ОВА.

Він також зазначив, що евакуацією, у тому числі й примусовою відносно дітей, охоплювали і сусіднє місто Часів Яр. «Там (у Часовому Яру – ред.) ми вже досягли відмітки «нуль», тобто всі (діти – ред.) були евакуйовані. Евакуйовані були з відсутнім бажанням це робити, але ми в законний спосіб точно це виконали», - констатував Кириленко.

Читайте також: З міста Часів Яр на Донеччині евакуювали всіх дітей

Як повідомлялося, Донецька область, і особливо місто Бахмут, перебуває під постійними обстрілами російських військ.

7 березня Кабінет Міністрів схвалив механізм примусової евакуації дітей із зон активних бойових дій.

Фото: Констянтин Ліберов 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-