У захопленому Маріуполі загарбники відновили роботу порту, зайшли перші судна

У захопленому Маріуполі загарбники відновили роботу порту, зайшли перші судна

Фото, відео
Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військовими Маріуполі загарбники відновили роботу морського порту, куда зайшли перші судна з вантажем із росії.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко та опублікував відповідне відео.

«Чергова поставка вантажів «подвійного призначення» в порт Маріуполя пройшла. Де-факто, робота порту відновлена. Перші судна пройшли. Знову завозять контейнери. Знову лише за участю росіян. Тепер порт теоретично може прийняти судна до 20 тис. тонн. Якщо поїдуть військові вантажі – це в рази швидче та дешевше, аніж вантажівками», – написав Андрющенко.

Він зазначив, що саме зараз будь-які знімки порту зверху «розкрили би багато цікавого».

Читайте також: Поблизу Маріуполя перекинулася фура з краденим українським зерном

У наступному своєму пості у Телеграмі радник мера опублікуввав фотографію судна, яке було вже зафіксовано у порту, і підписав під ним: «Судно яке зафіксовано на виході з Маріупольського порту – «Калевала». Належить до класу «несамохідна плавуча казарма» на кількість до 400 чоловік (плюс екіпаж до 40 чоловік). Було притягнуто через Ростов до Маріуполя (дату уточнюємо)».

Як повідомлялося, Маріуполь та навколишні селища загарбники перетворюють на військово-логістичний хаб російської армії.

Фото: Телеграм Петро Андрющенко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-