Перша цього року зграя дельфінів зайшла у води Чорного моря — вчені

Перша цього року зграя дельфінів зайшла у води Чорного моря — вчені

Фото
Укрінформ
Перша в цьому році зграя дельфінів - афалін зайшла у води північно-західної частини Чорного моря, досі вчені лише спостерігали за їх загибеллю.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив доктор біологічних наук, професор Іван Русєв, передає Укрінформ.

"З початку 2023 воєнного року наша команда Національний природний парк "Тузлівські лимани" продовжує вести моніторинг узбережжя Чорного моря в межах нацпарку. І ось, у водах Північно-Західної частини Чорного моря, 20 березня з’явилася зграя дельфінів - афалін. Це перша невеличка зграя дельфінів, яка зайшла у цей воєнний весняний час в наші води", - написав Руснєв.

За його словами, в цю пору перші дельфіни зазвичай вже з'являються в морських водах Північно-Західного частини моря. І зараз поки не зареєстровано мертвих китоподібних на піщаному пересипу, як рік тому. Водночас ризики від війни для дельфінів ще залишаються.

Читайте також: росія завдала збитків українській екології на два трильйони гривень - Міндовкілля

Як повідомляв Укрінформ, втрати дельфінів у Чорному морі наразі вже становлять 50 тисяч особин. На думку вчених, їх загибель спричинена саме діями чорноморського флоту росіян, який використовує гідролокатори. Ці прилади, а їх ще називають «сонарами», створюють потужні ультразвукові сигнали, які дуже негативно впливають на дельфінів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-