Донеччина: росіяни з артилерії нищать Бахмут, обстрілюють міста й села з авіації й танків

Донеччина: росіяни з артилерії нищать Бахмут, обстрілюють міста й села з авіації й танків

Фото
Укрінформ
У Донецькій області російські війська за минулу добу обстріляли 12 населених пунктів, є жертви серед мирного населення та численні руйнування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція.

Під ударами російської армії перебували Авдіївка, Красногорівка, Бахмут, Костянтинівка, Краматорськ, Гостре, Курахівка, Бердичі, Новоукраїнка, Карлівка, Сєверне й Калинове. Загалом за добу ворог здійснив по них 23 атаки.

Для обстрілів загарбники застосовували авіацію, танки, артилерію й реактивні системи залпового вогню «Смерч», «Град» і «Ураган».

Читайте також: Війська рф вночі обстріляли селище Нью-Йорк на Донеччині

Загалом за добу ворожим вогнем знищені та пошкоджені 115 цивільних об’єктів: 80 житлових будинків, школа, дитячий садок, комунальне підприємство, адміністративна будівля, магазин, господарча споруда, гаражі й автомобілі.

По Краматорську росіяни били снарядами зі «Смерчів» й «Ураганів». Від ворожих ударів руйнувань зазнали 39 приватних осель, об’єкти інфраструктури й автотранспорт. Серед цивільних є вбиті і травмовані.

З «Ураганів» російські війська вдарили по Костянтинівці. Під ураження потрапили 11 багатоквартирних і 18 приватних будинків, заклади освіти, гаражі й автомобілі, загинула людина, є поранені.

Із використанням реактивної артилерії загарбники продовжують знищувати Бахмут. Ворожим вогнем у місті за добу пошкоджені три багатоквартирні будинки та дві приватні оселі, травмовані місцеві жителі. Поранення також дістали четверо працівників поліції.

Унаслідок ворожих атак є травмований у селі Бердичі.

Читайте також: росіянам потрібна Авдіївка, щоб почати штурмові дії у районі Вугледара - військові

За фактами порушення законів і звичаїв війни правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ст.438 Кримінального кодексу України.

Також за добу поліцейські допомогли евакуюватися з небезпечних районів області ще 433 особам. Від початку обов’язкової евакуації з допомогою поліції виїхали вже понад 54 тисячі 110 жителів регіону, серед них 6925 – діти, 2527 – люди з інвалідністю.

Як повідомляв Укрінформ, згідно з даними начальника обласної військової адміністрації Павла Кириленка, за добу російська армія вбила в Донецькій області трьох мирних жителів, ще 18 цивільним завдала поранень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-