На Закарпатті цього року видобудуть першу технічну сіль – ОВА

На Закарпатті цього року видобудуть першу технічну сіль – ОВА

Укрінформ
З Тереблянського соляного родовища на Закарпатті цього року планують видобути першу технічну сіль, яку зможуть використати для утримання доріг у зимовий період.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив начальник Закарпатської ОВА Віктор Микита.

«Разом із першим заступником Мирославом Білецьким відвідали інженерний майданчик Тереблянського соляного родовища. Цей проєкт має державне значення та перебуває під особливим контролем керівництва країни. Тут у межах інвестиційної угоди з ТОВ «КАТІОН ІНВЕСТ» триває розробка родовища солі», - написав Микита.

Читайте також: На Закарпатті фіксують найбільший приріст вакансій серед регіонів України

За його словами, наразі проходять інженерні роботи з облаштування шахти. Ґрунт виявився нестійким, тому прохід розробляють у відкритий спосіб до стійкої породи. Відповідно, це збільшує терміни виконання робіт і необхідність встановлення залізобетонної конструкції для облаштування ділянки тунелю. На майданчику працює багато техніки та фахівців.

За попередніми підрахунками, цього року з родовища отримають першу технічну сіль, яка може бути використана для утримання доріг у зимовий період. У перспективі родовище зможе забезпечити 100% потреби України в технічній солі. На сьогодні потреба країни в такій солі становить до 450 тисяч тонн на сезон.

Читайте також: Порт Ізмаїл прийняв судно з технічною сіллю з Єгипту

Як повідомляв Укрінформ, на Закарпатті видобуватимуть технічну та харчову сіль у Буштинському родовищі, це може перекрити потреби країни на 100%.

У квітні 2022 року Державне підприємство “Артемсіль”, розташоване у місті Соледар неподалік від Бахмута на Донеччині, зупинилося через постійні ворожі обстріли.

За рік Артемсіль видобувало 2 мільйони тонн солі. Окрім задоволення українських потреб, сіль також ішла на експорт до 15 країн світу. Артемівське родовище кам’яної солі постачало понад 90% солі загалом в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-