Порт Ізмаїл прийняв судно з технічною сіллю з Єгипту

Порт Ізмаїл прийняв судно з технічною сіллю з Єгипту

Укрінформ
На початку лютого 2023 року у морський порт Ізмаїл прибуло судно з Єгипту, яке доставило технічну сіль для потреб української дорожньої галузі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДП "Адміністрація морських портів України" у Фейсбуці.

"Спільними зусиллями разом з Міністерством інфраструктури і підпорядкованими йому відомствами – АМПУ і Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури України, вдалося організувати постачання технічної солі з Арабської Республіки Єгипет", - розповів керівник ДП "АМПУ" Олексій Востріков.

Він зазначив, що саме порт Ізмаїл прийняв перші судна та баржі з технічною сіллю, яка вкрай необхідна для забезпечення сталого проїзду дорогами загального користування під час настання зимової негоди та ожеледиці.

У пресслужбі додають, що через вторгнення рф на територію нашої держави, діяльність солевидобувних підприємств, спроможних добувати необхідний об'єм технічної солі для потреб дорожньої галузі, на даний час призупинена.

Читайте також: Експорт агропродукції з морських портів за тиждень зріс на 17% - УКАБ

Як повідомлялося, за підсумками 2022 року, порт Ізмаїл перевиконав показники 2021 року на 218%. Обсяг вантажопереробки у 2021 році складав – 3,84 млн тонн, а вже у 2022-му цей показник становив - 8,89 млн тонн.

Фото: АМПУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-