У Запоріжжі зробили попередній аналіз стану фундаменту будинку, в який влучила ракета

У Запоріжжі зробили попередній аналіз стану фундаменту будинку, в який влучила ракета

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі фахівці науково-дослідного інституту з вивчення будівельних конструкцій зробили попередній аналіз стану фундаменту багатоповерхового будинку, в який 2 березня влучила ракета.

Про це в суботу під час виїзної зустрічі з мешканцями будинку сказав заступник міського голови Запоріжжя Віктор Гординський, передає кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні укладені договори з науково-дослідним інститутом з вивчення будівельних конструкцій. Вже всі відповідні дослідження зроблені. Зробили попередній аналіз стану фундаменту в місці влучання ракети. Попередньо, стан фундаменту задовільний. Ми очікуємо, що на кінець березня - першу декаду квітня у нас буде повний висновок науково-дослідного інституту з графічною частиною щодо технічних рішень для відновлення", - зазначив чиновник.

Читайте також: Війська рф вдарили ракетами С-300 по житловому комплексу в Запоріжжі

Посадовець також додав, що 7-8 березня вже був укладений договір із проєктною організацією. Міська влада очікує, що на липень матиме готовий проєкт капітального відновлення будинку.

Станом на сьогодні, комунальні служби "зашивають" зруйновані конструкції будівлі. Будинок внесений до реєстру пошкодженого майна. Щодо стану комунікацій, то будинок наразі відключений від комунікацій.

У Запоріжжі зробили попередній аналіз стану фундаменту будинку, в який влучила ракета / Фото: Ольга Звонарьова, Укрінформ

"Всі надавачі послуг з 2 березня не нараховуватимуть рахунки за послуги", - сказав заступник мера.

Читайте також: На Запоріжжі внаслідок обстрілу пошкоджені будинки, є поранена

За інформацією міськради, в будинку по вулиці Незалежної України, куди влучив ворог 2 березня, зруйновано 32 квартири (з 80). Загалом у місті внаслідок ракетних ударів за час повномасштабної війни 178 осель зруйновані повністю, ще 196 - не придатні для проживання.

Раніше повідомлялося, внаслідок ракетного удару 2 березня загинуло 13 людей.

Ворог випустив по запорізькій багатоповерхівці ракети С-300.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-