ДБР оголосило підозру командиру взводу, який побив солдата на Житомирщині

ДБР оголосило підозру командиру взводу, який побив солдата на Житомирщині

Укрінформ
Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень командиру взводу однієї з військових частин Житомирщини, який побив солдата-строковика в навчальному центрі.

Про це інформує пресслужба відомства, передає Укрінформ.

Як зазначається, «виховна бесіда» із солдатом відбулась начебто, за те, що той був напідпитку. Офіцер побив його руками та ногами, солдат отримав легкі тілесні ушкодження.

Після оприлюднення відео з побиттям в Інтернет, ДБР порушило кримінальне провадження. Військовий визнав свою вину.

Наразі молодшому лейтенанту повідомлено про підозру за фактом перевищення службових повноважень, вчинені в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України). Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Його відсторонено від посади на час розслідування.

Військовому може загрожувати до 12 років позбавлення волі.

Водночас у Офісі генпрокурора повідомили, що стосовно командування військової частини складено адміністративний протокол за фактом недбалого ставлення до військової служби у зв’язку з несвоєчасним повідомленням прокурора та ДБР про вчинений у військовій частині злочин.

Читайте також: На Житомирщині поліцейському дали три роки тюрми за смертельну ДТП

Як повідомлялося, 12 березня у 190-му навчального центру ЗСУ в селі Гуйва на Житомирщині поінформували, що у ЗСУ відсторонять від служби військового офіцера, який побив солдата в навчальному центрі на Житомирщині.

За даними центру, вже розпочали службове розслідування, до якого долучені всі компетентні структури: Служба Військового правопорядку, контррозвідка, Державне бюро розслідувань тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-