На вуличних концертах співак з інвалідністю зібрав для ЗСУ понад ₴210 тисяч

На вуличних концертах співак з інвалідністю зібрав для ЗСУ понад ₴210 тисяч

Фото, відео
Укрінформ
На Кіровоградщині співак Іван Заміга влаштував концерти у трьох громадах, під час останнього вдалося зібрати 30 050 грн. Загалом музикант зібрав вже понад 210 тис. грн для ЗСУ.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На сьогодні зібрали понад 210 тисяч гривень. Це не враховуючи ті збори, які у мене із закритих заходів. Перший концерт на Кіровоградщині був в Олександрівській громаді у Будинку культури, потім через пару тижнів у Суботцях, і от вчора у Цибулевому», - розповів Заміга.

На благодійному концерті у Цибулевому Дмитрівської громади Кропивницького району вдалося зібрати 30 050 грн на авто для ЗСУ. Перед концертом організували ярмарок смаколиків та декоративних виробів.

На початку широкомасштабного вторгнення Заміга зрозумів, що не може сидіти вдома, коли стоять черги до військкоматів. Роздрукував табличку, яка зараз є його гаслом: "Я не можу стріляти, але вмію співати" і почав виступати.

Музики навчався самостійно. Під час виступів виконує класику закордонного року та пісні українських виконавців. Починаючи з 2016 року, заробляє гроші на життя лише музикою.

Кошти передає волонтерам або на цільові запити військових - для виготовлення окопних свічок, димових шашок та іншого. Зараз збирає на автівку для військових.

Читайте також: Jerry Heil стала амбасадоркою проєкту «Збережіть українську культуру»

Музиканту - 39 років, він народився у Казахстані, ріс у Кривому Розі, зараз живе у Києві. Іван також займається танцями - віцечемпіон світу зі спортивних танців на інвалідному візку. У 2022 році влаштував 269 вуличних концертів у різних містах України, також виступав за кордоном.

Фото: Цибулівський сільський клуб Дмитрівської ТГ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-