Флорбол, петанк, фризбі й не тільки: в Україні нову освітню програму починають з Тернопільщини

Флорбол, петанк, фризбі й не тільки: в Україні нову освітню програму починають з Тернопільщини

Фото
Укрінформ
Сьогодні на Тернопільщині за участю міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета розпочався активний форум «Здорова Україна – Здорова громада – Фізична культура в Новій українській школі».

Про це повідомляє в Телеграмі начальник Тернопільської ОВА Володимир Труш, передає Укрінформ.

“Наша область стала першою в Україні, де почали впроваджувати цю освітню програму. Бадмінтон, регбі-5, флорбол, петанк, гандбог, фризбі – саме такі види спорту вивчатимуть тепер школярі на уроках фізкультури”, - йдеться в повідомленні.

Начальник ОВА зауважив, що проведення форуму має на меті допомогти налагодити ефективну комунікацію між вчителями фізичної культури та учнями. Зробити її якіснішою, а уроки цікавими та корисними для школярів. Це також сприятиме професійному зростанню учителів фізкультури.

Тернопільщина стала першою областю, де впроваджують нову освітню програму / Фото: Володимир Труш / Тернопільска ОДА (ОВА)

«Нова фізична культура» має змінити уявлення українців про стандартні уроки фізкультури, впровадити нові й цікаві види спорту та заохотити учнів вести активне цікаве життя.

Читайте також: Рівненська область долучилась до програми «Нова фізична культура»

Як повідомляв Укрінформ, ще минулого року освітяни різних областей України долучилися до комплексної програми Parimatch Foundation «Нова фізична культура», яку фонд третій рік поспіль реалізує на території України, підтримуючи експертний потенціал вчителів фізкультури та оснащуючи матеріально-технічну базу сучасним спортивним інвентарем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-