У Миколаєві відкрили казахську «юрту незламності»

У Миколаєві відкрили казахську «юрту незламності»

Фото, відео
Укрінформ
У Миколаєві відкрили казахську «юрту незламності», яка слугуватиме і пунктом обігріву, і осередком культури.

Про це повідомляє Миколаївська міська рада, передає Укрінформ.

«У Миколаєві на Флотському бульварі розпочала роботу «юрта незламності». За задумом організаторів, юрта діятиме не тільки як пункт обігріву з можливістю зарядити ґаджети, а й як осередок казахської культури», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що тут встановлено генератор, є точка доступу до мережі інтернет. Волонтери частують традиційною їжею та чаєм. Та насамперед це цікавий культурний простір, де відвідувачі можуть познайомитися з багатою культурою Казахстану, побувати на майстер-класах та різних заходах.

Проєкт реалізований за ініціативи голови депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Казахстан у Верховній Раді України, народного депутата Сергія Нагорняка та казахського бізнесмена і мецената Даулета Нуржанова. До ініціативи приєдналися й інші підприємці Казахстану.

У Миколаєві встановили юрту незламності, придбану та доставлену за сприяння мецената Айдоса Мукатаєва. Подібні об’єкти також розміщені в містах Буча, Київ, Харків, Львів, Одеса, Дніпро.

У Миколаєві відкрили казахську «юрту незламності» / Фото: Новини N

Айдос Мукатаєв особисто відвідав Миколаїв, щоб висловити свою повагу місцевим жителям.

Читайте також: Знайомтесь, казахська юрта - Всесвіт народу і «Пункт Незламності»

«Юрта для казаха - дім, а слово «незламність» передає те, як мужньо народ України долає всі випробування. Ми вас щиро підтримуємо. Нехай небо над вашою країною стане мирним!» - звернувся меценат до містян.

Як повідомлялося, Миколаїв отримав від ЄС та уряду Німеччини грант на підтримку малого бізнесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-