У Харкові можуть в середу поновити рух наземного електротранспорту

У Харкові можуть в середу поновити рух наземного електротранспорту

Укрінформ
У міськраді Харкова сподіваються, що наземний електротранспорт почне курсувати у середу, наразі для цього бракує напруги в мережах.

Про це сказав на брифінгу 13 березня Харківський міський голова Ігор Терехов, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми зараз працюємо з обленерго, з Укренерго для того, щоб якнайшвидше запустити громадський електротранспорт. На жаль, дуже серйозне пошкодження в нас є, стосовно трансформаторних підстанцій, стосовно напруги. Ви бачите, є нестабільність напруги. Сьогодні були змушені зупинити одну лінію метрополітену, але зараз метро працює за штатним розкладом. Працюємо. Кожного дня є зрушення в цьому питанні. За нашими приблизними даними, розраховуємо, що в середу вранці електротранспорт буде вже на маршрутах міста. Але це дуже обережний прогноз. Бо ми не знаємо, що в голові у керівництва російської федерації, бо можуть бути ще обстріли, нові виклики», - сказав Терехов.

Читайте також: У Харкові після обстрілу увосьме перезапустили систему опалення

Він зауважив, що були змінені маршрути автобусів, аби замінити трамваї та тролейбуси.

«Зараз працює більш як сто одиниць муніципальних автобусів, які, нагадаю, безкоштовно перевозять пасажирів», - сказав міський голова.

У Харкові після останньої масованої ракетної атаки рф не відмовляються від ввімкнення вуличного освітлення. Коли ситуація в енергосистемі стабілізується, ліхтарі ввімкнуть.

«Буде, чи не буде, вуличне освітлення сьогодні - це буде залежати від «Укренерго», від того балансу який ми будемо бачити. Поки що я сказав директору нашого комунального підприємства «Харківміськсвітло», щоб у нас була готовність. І як ситуація дозволить нам подати напругу, ввімкнути вуличне освітлення, ми ввімкнемо обов’язково», - сказав Терехов.

Читайте також: Харків'ян просять зменшити споживання електроенергії

Як повідомляв Укрінформ, уранці 9 березня війська рф завдали 15-ма ракетами С-300 ударів по енергетичній інфраструктурі Харківщини, 11 з них – по Харкову. Обласний центр було повністю знеструмлено. Наступного дня вдалося заживити об’єкти критичної інфраструктури. Станом на ранок 11 березня, вже всі побутові споживачі Харкова мали світло. Метрополітен запустили також цього дня, в суботу, але він кілька разів зупинявся через недостатню напругу. Наземний електротранспорт поки не курсує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-