У Херсоні пройшла акція, присвячена річниці спротиву загарбникам

У Херсоні пройшла акція, присвячена річниці спротиву загарбникам

Фото
Укрінформ
У Херсоні на площі Свободи пройшла акція, присвячена річниці спротиву російським загарбникам. Саме 13 березня минулого року тисячі херсонців зібралися на площі та пройшлися містом із синьо-жовтими прапорами.

Про це повідомляє в Телеграмі пресслужба Херсонської МВА, передає Укрінформ.

“Понад рік тому загарбники окупували Херсон та намагалися підкорити собі місцевих жителів. Попри окупацію ворожими військами, херсонці з перших днів щодня масово виходили на мітинги та чинили опір. Саме 13 березня тисячі людей зібралися на площі та пройшлися центром міста із синьо-жовтими прапорами!”, - йдеться в повідомленні.

У міськраді зазначили, що кожний новий мітинг був великим ризиком для учасників, але все одно люди виходили та щоразу наголошували, що Херсонщина – це Україна!

Начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко разом зі своїми заступниками на площі Свободи згадали події, що відбулися торік, 13 березня.

«Вся Україна почула тоді від наших людей нескорене: «Слава Україні»! Дякую всім жителям міста за те, що ви тоді зробили, за те що ви робите зараз. За вашу стійкість і мужність. За вашу віру у перемогу!», - наголосив очільник МВА.

Читайте також: У Харкові відбулася акція, присвячена загиблим жінкам

Він подякував вчителям різних областей, які зібрали та підписали прапори, а також за підтримку незламного Херсона.

Як повідомляв Укрінформ, начальник об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" заявила, що Сили оборони намагаються відсунути ворога хоча б на 20 км від зрізу води на Херсонщині.

Фото: Херсонська МВА (Херсонська міська рада)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-