ДБР розслідує побиття строковика у навчальному центрі на Житомирщині

ДБР розслідує побиття строковика у навчальному центрі на Житомирщині

Укрінформ
Життю і здоров’ю військовослужбовця, якого побив командир у Житомирській області, наразі нічого не загрожує. Державне бюро розслідувань відкрило за фактом інциденту кримінальне провадження.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба ДБР, передає Укрінформ.

«Наразі життю та здоров’ю солдата нічого не загрожує, тяжкість отриманих тілесних ушкоджень встановлюється», – уточнюється у повідомленні.

Зазначається, що 11 березня 2023 року в інтернеті з’явилося відео з побиттям строковика його командиром. У ході перевірки було підтверджено, що інцидент стався в одній із військових частин на Житомирщині того ж дня.

«З пояснень молодшого лейтенанта, «виховну бесіду» із застосуванням ударів руками та ногами він провів через перебування солдата, начебто, у стані алкогольного сп’яніння», – йдеться у повідомленні.

Тож працівники ДБР розпочали досудове розслідування за фактом побиття підлеглого солдата командиром взводу однієї із військових частин на Житомирщині. Розслідування розпочато на основі матеріалів військової служби правопорядку.

Попередня кваліфікація правопорушення: перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинені в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 ККУ). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

Процесуальне керівництво здійснює Житомирська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері.

Читайте також: На Житомирщині офіцер побив солдата в навчальному центрі – у ЗСУ відсторонили його від служби

Як повідомлялося, 12 березня у 190-му навчального центру ЗСУ в селі Гуйва на Житомирщині поінформували, що у ЗСУ відсторонять від служби військового офіцера, який побив солдата в навчальному центрі на Житомирщині.

За даними центру, вже розпочали службове розслідування, до якого долучені всі компетентні структури: Служба Військового правопорядку, контррозвідка, Державне бюро розслідувань тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-