У Кремінній внаслідок вторгнення рф повністю зруйновані 36 будинків, понад 200 – частково

У Кремінній внаслідок вторгнення рф повністю зруйновані 36 будинків, понад 200 – частково

Укрінформ
У Кремінній 36 будинків повністю зруйновано, більш як 200 – частково, збитки громади внаслідок російської збройної агресії становлять уже 3,5 млрд грн.

Про це з посиланням на раду ВПО при Кремінській міській військовій адміністрації повідомляє Луганська ОВА в Телеграмі, передає Укрінформ.

«На сьогодні найбільше постраждав житловий фонд громади: 36 будинків зруйновано повністю, 211 – частково. Інвестиційна потреба у відновленні транспортної інфраструктури – 610 мільйонів гривень. Загалом, приблизні збитки від руйнувань Кремінської громади, завданих внаслідок вторгнення російського агресора, становлять 3,5 мільярда гривень», - ідеться в повідомленні.

Аналіз руйнувань рада ВПО проводила на основі звернень мешканців громади та фотографій, які з’являються у мережі. Окремо по кожному зі знищених та пошкоджених об’єктів визначено обсяг витрат і робіт, необхідних для їх відновлення. Це, зокрема, житлові приміщення, адмінбудівлі, заклади освіти, охорони здоров’я, культури і спорту, об’єкти торгівлі та зв’язку, транспортна інфраструктура та інші.

Читайте також: росія завдала збитків українській екології на два трильйони гривень - Міндовкілля

Як повідомлялося, Кремінна тимчасово захоплена з 18 квітня 2022 року. До того там точилися бої. 11 березня 2022 року російські військові розстріляли впритул із танків будинок літніх людей у місті, внаслідок чого загинули 56 осіб, ще 15 людей окупанти викрали.

Фото: Луганська обласна військова адміністрація

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-