На Тернопільщині відкрили пам'ятник Шевченку в індустріальному стилі

На Тернопільщині відкрили пам'ятник Шевченку в індустріальному стилі

Фото
Укрінформ
На Тернопільщині на території Індустріального парку «Західноукраїнський промисловий ХАБ» у Великоберезовицькій громаді відкрили пам'ятник Тарасу Шевченку в індустріальному стилі.

Про це у Фейсбуці повідомила Великоберезовицька селищна рада, передає Укрінформ.

«Унікальний пам’ятник видатному українцю Тарасу Шевченку відкрили на території Індустріального парку «Західноукраїнський промисловий ХАБ» у Великоберезовицькій громаді. Постамент зроблений в стилі «індастріал», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що важить пам’ятник понад тонну. Постамент, на якому встановлене погруддя Шевченка, виконаний в стилі «індастріал». Його виготовили з елементів промислового обладнання, здебільшого шестерень. Окрім того, з металу виготовили квіти у кошику та розгорнуту книгу зі словами Кобзаря.

На постаменті викарбувані слова Тараса Шевченка: «У кожного своя доля і свій шлях широкий...».

Бюст Кобзаря виглядає більш традиційно, позаяк його лише реставрували після тривалого зберігання на складах старого радянського підприємства-гіганта.

Читайте також: До пам’ятника Шевченку у Вашингтоні поклали квіти

Відкрили пам'ятник під час урочистостей з нагоди 209-ї річницю з дня народження Кобзаря.

Як повідомлялося, у Запорізькій області, в селі, яке розташоване за 13 км від лінії бойового зіткнення, військові ЗСУ знайшли вцілілий пам'ятник Тарасу Шевченку і з нагоди дня народження Кобзаря погруддя вдягли в «броню».

Фото: Великоберезовицька селищна рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-