росіяни за добу атакували дев'ять регіонів України - зведення ОВА

росіяни за добу атакували дев'ять регіонів України - зведення ОВА

Укрінформ
російська армія за добу здійснила атаки на дев'ять областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 суботи, 11 березня.

У Чернігівській області ворог за добу 5 разів обстріляв з мінометів, артилерії території Чернігівського та Новгород-Сіверського районів.

У Сумській області вчора протягом дня росіяни здійснили обстріли Шалигинської, Білопільської, Есманської, Миропільської, Новослобідської, Краснопільської та Хотінської громад. Зафіксовано 54 удари, 100 гранатометних пострілів, 84 кулеметні постріли, чотири кулеметні черги та скидання з БПЛА двох вибухових пристроїв (типу ВОГ).

У Шалигинській громаді пошкоджено три житлові будинки та лінію електропередач.

Читайте також: росіяни зранку обстріляли прикордоння Сумщини з артилерії

У Запорізькій області за добу агресори обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Гуляйполе, Малинівка, Гуляйпільське, Червоне, Залізничне, Оріхів, Новоданилівка, Білогір'я, Новоандріївка, Ольгівське, Святопетрівка, Староукраїнка, Мала Токмачка, Чарівне, Малі Щербаки, Кам'янське, Степове, Приморське, Плавні, Юрківка, Таврійське.

Надійшло 19 повідомлень про руйнування житла та об’єктів інфраструктури.

У Дніпропетровській області російська армія вчора обстріляла Нікопольський район чотири рази. Під артилерійськими ударами перебували Червоногригорівська та Марганецька громади. Загинули двоє людей і ще п'ятеро були поранені, четверо перебувають у тяжкому станi. Пошкоджені транспортне підприємство, триповерхівка, сім приватних будинків, господарські споруди, гараж, автомобіль та лінії електропередач.

У Харківській області минулої доби ворог продовжував обстріли прикордонних населених пунктів. На Слобожанському напрямку росіяни обстріляли з мінометів та артилерії райони населених пунктів Стрілеча, Стариця, Огірцеве, Амбарне, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне і Кам’янка.

На Куп'янському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії у напрямку Гряниківки.

Читайте також: У Харкові повністю відновили подачу електрики

російська армія з артилерії обстріляла райони понад 20 населених пунктів, зокрема Гряниківки, Масютівки, Кислівки, Піщаного і Крохмального.

Протягом дня ворог обстрілював село Вільхуватка Куп’янського району. Пошкоджено центр соціально-психологічної реабілітації дітей та школу. Зруйновано близько 10 приватних житлових будинків. З пораненням госпіталізований 54-річний чоловік.

Ввечері ворог вів обстріл Куп'янська. Пошкоджено щонайменше два приватні домоволодіння, сталися пожежі.

В області залишається високою мінна небезпека. Вчора біля села Діброва Ізюмського району у лісі 32-річний місцевий житель підірвався на міні "Пелюстка" та був госпіталізований.

У Луганській області на Лиманському напрямку російська армія 10 березня вела безуспішні наступальні дії у напрямку Невського, Кремінної, Білогорівки, здійснили артилерійські обстріли Червонопопівки, Новоселівського, Стельмахівки, Невського, Кузьминого, Білогорівки і Діброви.

У Донецькій області минулої доби росіяни застосовували ЗРК С-300, здійснили авіаудари, били із РСЗВ "Ураган"та "Град", мінометів, артилерії. Під вогнем перебували Авдіївка, Бахмут, Костянтинівка, Курахове, Слов’янськ, смт Очеретине, села Богоявленка, Времівка, Карлівка, Красногорівка, Ласточкине, Максимільянівка, Молочарка, Розкішне, Сєверне, Тоненьке.

Вночі ворог здійснив три потужні обстріли Курахового, є влучання по центральній і промисловій частинах міста, водосховищу. Застосовувалися касетні боєприпаси та артилерія. Відомо про пошкодження 14 багатоповерхівок, семи двоквартирних будинків.

Читайте також: Укренерго: Наявних обсягів електрики достатньо для всіх споживачів

Зранку в суботу росіяни обстріляли Костянтинівку. Пошкоджено електрообладнання. За попередніми даними, без жертв і постраждалих.

На Донеччині за добу двоє цивільних загинули і 14 були поранені.

У Миколаївській області вчора протягом дня ворог завдавав ударів по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

Також вчора ввечері обстрілів зазнав населений пункт Куцурубської громади. Пошкоджено адмінбудівлю, житлові будинки, господарські споруди. Без жертв.

У Херсонській області минулої доби загарбники здійснили 71 обстріл, випустили 335 снарядів з важкої артилерії та "Градів". Троє людей загинули, п’ятеро дістали поранення.

Херсон ворог обстріляв чотири рази. 14 снарядів влучив у житлові квартали, приватні і багатоквартирні будинки. російська армія била з артилерії по Таврійському мікрорайону Херсона. Загорілося приміщення. Від отриманих поранень загинув чоловік.

У селі Іщенка Великоолександрівської громади люди підірвалися на російській міні. На вибухівку в полі наїхав автомобіль. Двоє людей загинули, ще двоє дістали поранення.

Фото: Max Avdeev for BuzzFeed News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-