Після обстрілів у Житомирі майже 50% споживачів залишаються без світла

Після обстрілів у Житомирі майже 50% споживачів залишаються без світла

Укрінформ
У Житомирі близько 50% споживачів залишаються без електропостачання, і найближчим часом у всьому місті вимкнуть світло.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив міський голова Житомира Сергій Сухомлин.

«На даний час приблизно 50% Житомира без електроенергії. Думаю, приблизно за годину знов буде відключення всього Житомира. Ми частину об’єктів критичної інфраструктури підключили до генераторів. Зокрема, це об’єкти водоканалу і теплокомуненерго, і таким чином намагаємося стабілізувати ситуацію», - зазначив Сухомлин.

За його словами, в місті не працює елетротранспорт. На маршрути тролейбусів та трамваїв вийшли додаткові автобуси.

«Думаю, що нам знову треба буде переходити на різні графіки роботи для бізнесу. Ми це проходили на початку опалювального сезону, коли був величезний дефіцит електроенергії. Частина промислових підприємств працювали на вихідних, а також був нічний графік роботи. В залежності від потужності у нас будуть чіткі графіки відключень, після чого ми зможемо з бізнесом відпрацювати механізми переходу на роботу в інший час»,- додав мер.

Читайте також: У Житомирі до кінця тижня не курсуватиме електротранспорт

Сухомлин розповів, що внаслідок нічної атаки російських безпілотників у Житомирі обійшлося без жертв і руйнувань житлового сектору.

Ситуація з енергетикою у місті може виправитися впродовж 2-2,5 тижнів за рахунок постачання електроенергії з інших областей.

Як повідомляв Укрінформ, уночі й удосвіта 9 березня російські військові завдали масованого ракетного удару по Україні. Під час повітряної тривоги вибухи лунали у Києві, Миколаєві, Харкові, Одесі, Запоріжжі, Житомирі, Київській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Тернопільській, Львівській областях.

Ворог здійснив 81 пуск ракет різного базування. Сили оборони України із 48 російських крилатих ракет Х-101/Х-555 та "Калібр", випущених 9 березня, знищили 34, також ліквідовано 4 БпЛА Shahed-136/131.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-