«Розмалюй Шевченка»: у Кропивницькому волонтери влаштували арттерапію

«Розмалюй Шевченка»: у Кропивницькому волонтери влаштували арттерапію

Фото
Укрінформ
У Кропивницькому волонтерський осередок Krop:Hub влаштував захід до 209-ї річниці народження Кобзаря – арттерапію «Розмалюй Шевченка». Розфарбовані малюнки планують відправити українським військовим через волонтерів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За творчістю Олександра Грехова ми спостерігаємо давно і часто використовували його матеріали у різних наших заходах, адже з початком повномасштабного вторгнення рф цей митець став популярним, тому що через свої малюнки він лаконічно і змістовно висвітлював різні ситуації. Днями я побачила на його сторінці у Фейсбук допис, що він надає охочим доступ до розмальовок за його ескізами. Я з ним списалася, він надав онлайн-доступ до своїх робіт. Вирішили провести саме такий захід тому, що академічність певна присутня завжди щодо Шевченка, є певний монументалізм, а хотілося показати те, що, не зважаючи на зміну епох, так чи інакше філософія Шевченка залишається актуальною», - розповіла Катерина Колтунова, волонтерка осередку Krop:Hub, заступниця начальника Кіровоградської ОВА.

У Кропивницькому волонтери влаштували арттерапію «Розмалюй Шевченка» / Фото: Укрінформ

До акції долучилися студенти та школярі, діти та дорослі. Захід продовжиться і в наступні дні через те, що не всі охочі змогли долучитися одночасно. Різновидів розмальовок близько двох десятків. Вже розфарбовані малюнки планують відправити українським військовим у посилках, які їм доправляють волонтери. Долучитися охочі могли безоплатно, втім під час заходу кожен міг залишити добровільний внесок для військових.

Читайте також: На Запоріжжі на Кобзаря вдягли шолом та бронежилет

Олександр Грехов – український художник, від 2017 року створює ілюстрації. Серію робіт «Квантовий стрибок Шевченка» Грехов показав на виставці, яка відкрилася у лютому 2019 року на станції метро Тараса Шевченка у Києві. Тоді образ Кобзаря, перевтіленого у різні персонажі попкультури, глядачі сприйняли неоднозначно, вандали зіпсували роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-