У Слов’янську запустили установку для очищення води без хлору

У Слов’янську запустили установку для очищення води без хлору

Укрінформ
У Слов’янську на фільтрувальній станції запустили установку для знезараження води гіпохлоритом натрію, яку місто отримало від Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Слов’янська міська військова адміністрація з посиланням на свого керівника Вадима Ляха.

«На фільтрувальній станції «Словміськводоканалу» запустили установку для знезараження води гіпохлоритом натрію «Полум'я-2», - йдеться у повідомленні.

За словами Ляха, це - перший етап відходу громади від очищення води хлором, і наразі триває монтаж другої такої установки на очисних спорудах. Тобто йде очищення не лише води, а й стоків, підкреслив він.

Керівник міської ВЦА додав, що для повного завершення циклу очищення знадобиться третя установка – для Маяцького водоводу.

Він зазначив, що дві установки «Полум'я-2» та компоненти до них місто отримало від Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ).

«Вкотре - величезна подяка МКЧХ від мешканців Слов'янської громади!», - наголосив Лях.

Читайте також: Ніжинський водоканал отримав обладнання від французької гуманітарної організації

Як повідомлялося, Донецька область, в тому числі місто Слов’янськ, перебуває під обстрілами військ рф. Утім, у місті відновили газопостачання, запустили опалення. Також відновили рух тролейбусів.

Фото: Слов'янська міська ВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-