ВРП тимчасово відсторонила затриману на хабарі суддю з Дніпропетровщини

ВРП тимчасово відсторонила затриману на хабарі суддю з Дніпропетровщини

Укрінформ
Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила від здійснення правосуддя суддю Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області Лалі Новік у зв’язку з притягненням її до кримінальної відповідальності.

Як передає Укрінформ, про це повідомили у ВРП.

“Вища рада правосуддя задовольнила клопотання заступника генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та тимчасово відсторонила суддю Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області Лалі Новік від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що суддя Новік обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах третьої особи дій з використанням наданої їй влади та службового становища (обвинувачення за ч. 3 ст. 368 КК України).

У ВРП інформують, що 14 лютого 2022 року до Вищого антикорупційного суду надійшов обвинувальний акт. Ухвалою ВАКС від 17 травня 2022 року вказане кримінальне провадження призначено до розгляду. Розгляд судової справи за обвинуваченням Новік наразі не завершений.

“ВРП визнала мотиви, наведені у клопотанні про тимчасове відсторонення судді від здійснення правосуддя, обґрунтованими. Відсторонення триватиме до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Вища рада правосуддя відправила у відставку ще шістьох суддів, серед них і суддя ВСУ

Як повідомлялося, судді Новік інкримінують ч.3 ст.368 Кримінального кодексу - отримання неправомірної вигоди в розмірі 2,5 тис. доларів за ухвалення рішення в інтересах фізичної особи у цивільній справі. Її викрили "на гарячому" 7 червня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-