У Києві затримали дезертира з СБУ, який понад 8 років переховувався від слідства

У Києві затримали дезертира з СБУ, який понад 8 років переховувався від слідства

Фото
Укрінформ
У Києві затримали колишнього співробітника Служби безпеки України, який понад 8 років переховувався від слідства за фактом дезертирства.

Як передає Укрінформ, про це Державне бюро розслідувань повідомляє у Телеграмі.

«Працівники ДБР у взаємодії з СБУ затримали у Києві колишнього співробітника управління Служби безпеки України в Луганської області, який понад 8 років переховувався від слідства у справі за фактом дезертирства», - йдеться у повідомленні.

У 2014 році після російського вторгнення до Луганської області він не виконав наказ керівництва щодо передислокації й залишився у тимчасово захопленому Алчевську.

Через деякий час колишній правоохоронець виїхав із так званої «лнр» на підконтрольну Україні територію. Однак, аби ухилитися від кримінальної відповідальності, він переховувався, обмеживши своє пересування навіть вулицею. Він вирішив, що у великому місті легше загубитись, і оселився у столиці.

Працівники ДБР затримали підозрюваного у Києві. Під час обшуку за його місцем проживання вилучені мобільні телефони та копії документів.

Читайте також: СБУ затримала агента гру, який збирав розвіддані для захоплення Очакова

Експравоохоронця перевіряють на причетність до співпраці з представниками рф та незаконними збройними формуваннями «лнр».

Йому повідомили про підозру у дезертирстві (ч. 1 ст. 408 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання до 5 років позбавлення волі.

У ДБР додали, що з початку року слідчі вже завершили спеціальне досудове розслідування стосовно ще 9 співробітників спецслужби - дезертирів, які у 2014 році залишилися на тимчасово захопленій території Луганської області.

Читайте також: На Херсонщині СБУ затримала трьох колаборантів, які змушували голосувати на «референдумі»

Як повідомляв Укрінформ, Державне бюро розслідувань від початку повномасштабного вторгнення росії на територію України проводить розслідування понад 1,3 тис. справ про злочини проти основ національної безпеки.

Фото: СБУ 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-