У Північний оперативній зоні удосконалюють фортифікаційні споруди та побут військових

У Північний оперативній зоні удосконалюють фортифікаційні споруди та побут військових

Відео
Укрінформ
У Північній оперативній зоні тривають роботи з удосконалення фортифікаційних споруд та побуту військових.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомило командування Об’єднаних сил ЗСУ.

«У Північній операційній зоні тривають роботи з удосконалення рубежів та позицій на предмет ведення довготривалої оборони. Наразі окрім вирішення питань інженерного облаштування, значна увага командування приділяється й створенню комфортних побутових умов для перебування особового складу», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, зазначається, що в межах спільного проєкту з волонтерською організацією «Оберіг-26» Командування Об’єднаних Сил ЗСУ забезпечує електричними генераторами військові частини, які виконують завдання у Волинській, Рівненській, Житомирський, Київський, Чернігівській, Сумській та Полтавській областях.

Командувач Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв повідомив, що в район Чорнобильської зони передано близько 500 генераторів.

Читайте також: Каліфорнійський бізнес подарував Україні 165 генераторів

«На даний час вже передано близько 500 генераторів потужністю від 2 до 9 кіловатів. Зокрема й в підрозділи, що боронять країну на території Чорнобильської зони відчуження. В подальшому планується передати до 5000 електрогенераторів, в тому числі потужністю до 100 кіловатів, на загальну суму близько 4 мільйонів доларів», – повідомив Наєв.

За словами командувача, генераторів у такій кількості буде достатньо для того, щоб покращити умови життєдіяльності військовослужбовців, а також зробити усе необхідне для якісного виконання ними бойових завдань.

Наєв також відзначив, що такі кроки значно підвищать автономність підрозділів та збільшать комфорт перебування у польових умовах.

Читайте також: Жадан продав у Нью-Йорку для потреб ЗСУ прапори з фронту та свої книжки з підписом Залужного

В пресслужбі також повідомили, що командування співпрацює з волонтерським фондом «Оберіг-26» із початком російської агресії 24 лютого. За цей час фондом передавалися різноманітне медичне оснащення, продукти харчування, тактичні засоби, прилади нічного бачення та спостереження тощо.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Наєв зазначав, що на сьогодні ефективність роботи системи Протиповітряної оборони значно покращилась, збиття ворожих ракет становить 80%.

Фото: ДПСУ, ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-