Військового рф судитимуть за вбивство двох мирних жителів Київщини

Військового рф судитимуть за вбивство двох мирних жителів Київщини

Фото
Укрінформ
До суду передали справу російського військовослужбовця, який у березні 2022 року пострілами у спину вбив двох мирних людей біля села Мрія Київської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Прокурори Бучанської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт у порядку спеціального досудового розслідування стосовно старшого лейтенанта 5-ї окремої гвардійської танкової тацинської червонознаменої ордена суворова 2-го ступеня бригади збройних сил рф за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством.

Розслідуванням установлено, що у березні 2022 року п’ятеро військових рф на автомобілі з літерою “V” та написом “танковий спецназ rus” приїхали на підприємство поблизу населеного пункту Мрія Бучанського району Київської області.

До них вийшли двоє цивільних беззбройних громадян – власник та охоронець цього підприємства. російські військові, переконавшись, що ці люди не становлять для них загрози, дали можливість їм піти. Та тільки-но вони відійшли на декілька метрів, обвинувачений разом з невстановленим спільником відкрили вогонь з автоматичної зброї у спину мирних жителів.

Чоловіки отримали щонайменше 12 вогнепальних поранень, від яких померли.

Після цього росіяни зайшли до приміщення на території підприємства та викрали матеріальні цінності, завантаживши їх в автомобіль.

Цей злочин військовослужбовців країни-агресора зафіксований камерами відеоспостереження підприємства.

Матеріали стосовно інших осіб, причетних до злочину, виділені в окреме кримінальне провадження.

Читайте також: російського загарбника заочно судитимуть за вбивство жителя Чернігова

Як повідомляв Укрінформ, до 12 років позбавлення волі засуджено російського пілота, який бомбардував цивільні об’єкти Харківської області.

Фото: gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-