На Київщині виявили 30 каналів щодо молодіжного ПВК «Редан»

На Київщині виявили 30 каналів щодо молодіжного ПВК «Редан»

Укрінформ
У Київській області натепер загалом зареєстровано 30 каналів щодо нового небезпечного молодіжного руху – як правило, це групи, що стосуються прихильників «Редану» й «АнтиРедану».

Про це в ефірі телеканалу «Еспресо» заявив начальник поліції столичної області Андрій Нєбитов, передає кореспондент Укрінформу.

«Ні, на жаль, це (було зафіксовано – ред.) не тільки у Ірпені. На території Київської області, станом на зараз, зареєстровано 30 каналів цієї субкультури. Як правило, це (учасники таких груп як – ред.) «АнтиРедан» і «Редан», - сказав Нєбитов.

За його словами, станом на сьогодні, поліцейські нарахували вже близько 1 600 учасників цих груп.

Читайте також: У поліції назвали рух «Редан» спробою пропаганди рф дестабілізувати внутрішню ситуацію в Україні

«Переважно, наша молодь … Але ми розуміємо, що це все – ІПСО рф, з метою дестабілізувати криміногенну ситуацію. Тому ми, звичайно, проводимо спеціальні кримінологічні профілактичні заходи, які не дозволяють скоювати різні правопорушення», - заявив поліцейський.

До цих заходів, за його даними, долучені різні підрозділи: кіберполіція, патрульна та кримінальна поліція і ювенальна превенція.

Відповідаючи на запитання щодо учасників цих груп, Нєбитов уточнив, що тут фактично порівну і дівчат, і хлопців, але здебільшого це – школярі, яким від 12 до 17 років.

«Ми будемо, звичайно, давати публічну інформацію, які канали існують, у яких місцях. Як правило, це – Біла Церква, Вишгород, Бориспіль, Бровари – тобто, великі міста нашої області», - поінформував правоохоронець.

Читайте також: Ситуація з поширенням в Україні субкультури «Редан» штучно підживлюється - експертка

Він заявив, що питання із цим рухом є загальноукраїнською проблемою, тому на це звернув увагу і міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, і тимчасово виконуючий обов’язки голови Нацполіції Іван Вигівський. «Практично по всіх навчальних закладах вже проведена робота з молоддю. Підключені вчителі, керівники військових адміністрацій», - заявив очільник поліції Київщини.

Відповідаючи на питання щодо того, як можна ідентифікувати особу щодо приналежності до «Редану», Нєбитов зазначив, що не обов’язково, що дитина буде використовувати якусь символіку.

«Вона (дитина – ред.) може бути і по своїй правосвідомості (належною до спільноти – ред.) «Анти-редан», патріотично налаштованою. Але може бути помилка в тому, що якщо вони збиратимуться, і ми не будемо це профілактувати, то вони можуть будь-яку людину приймати, що вона є учасником групи «Редан». І тоді вже буде дуже складно зупинити насилля», - вважає Нєбитов.

За словами правоохоронця, саме тому є важливими і кримінологічні заходи, які здійснюють поліцейські, і загальносоціальні профілактичні заходи щодо цього - для того, щоб уберегти українську молодь і попередити насилля у суспільстві.

Читайте також: На Київщині поліція не допустила зібрання молоді із субкультури «Редан»

Як повідомлялося, за інформацією поліції, активність нового небезпечного молодіжного руху «Редан», учасники якого організовують масові бійки, падає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-