На Київщині поліція не допустила зібрання молоді із субкультури «Редан»

На Київщині поліція не допустила зібрання молоді із субкультури «Редан»

Укрінформ
Поліція Київської області не допустила зібрання радикально налаштованої молоді із субкультури «Редан» у Ірпені.

Про це у Фейсбуці поінформувала пресслужба установи, передає Укрінформ.

«28 лютого в одному з месенджерів з’явилась інформація про ймовірний збір представників субкультури «Редан» в одному з ресторанів швидкого харчування міста. Правоохоронці Бучанського управління поліції Київщини негайно відреагували. На місці поліція виявила чотирьох підлітків, з якими провела профілактичні бесіди, а також з їх батьками», - уточнюється у повідомленні.

У поліції зазначили, що рухи «РЕДАН» та «Анти-РЕДАН» ширяться молодіжними соцмережами із рф. За даними відомства, молодь домовляється у месенджерах та влаштовує масові бійки. В установі заявили, що зібрання агресивних тінейджерів вже помітили у Харкові, Києві, Львові та інших облцентрах.

За інформацією поліцейських столичної області, цей молодіжний рух поширився у лютому 2023 року: у москві внаслідок масової бійки загинули двоє підлітків.

Читайте також: В Ужгороді посилять патрулювання вулиць через поширення підліткового руху «Редан»

«Штучне поширення цієї субкультури – це російська інформаційно-психологічна операція. Її мета – використати дітей для дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні», - уточнили правоохоронці.

Зі свого боку поліція Київщини оперативно відслідковує ситуацію та проводить профілактичну роботу з дітьми і їх батьками.

У відомстві закликали батьків бути друзями своїх дітей, проводити з ними більше часу, підтримувати їх, цікавитися, з ким вони спілкуються і як проводять дозвілля.

Як повідомлялося, 27 лютого у поліції заявили, що у Харкові через російський «флешмоб» мала відбутися масова бійка між підлітками, але цьому вчасно завадили правоохоронні органи.

За інформацією з харківських Телеграм-каналів, ідеться про інцидент, який відбувся у вівторок удень у ТРЦ «Нікольський» у центрі Харкова, де дві групи підлітків влаштували розбірки.

Зазначається, що неповнолітні є прихильниками субкультури ПВК «Редан» з відсилкою до аніме Hunter x Hunter. Послідовники цієї нової субкультури нібито виступають проти так званих гопників і загалом хуліганів, скінхедів та осіб неросійської зовнішності.

У деяких російських містах уже відбулися затримання неповнолітніх, які влаштовували бійки з футбольними фанатами.

Останніми днями у Тік-Ток з’явилися відео, що свідчать про те, що ця субкультура поширюється вже і в українських містах. Символом субкультури є павук з цифрою 4. Вважається, що рух виник навесні 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-