На Сумщині рекордно посилилися обстріли після історії з «диверсантами» у російському брянську - ОВА

На Сумщині рекордно посилилися обстріли після історії з «диверсантами» у російському брянську - ОВА

Укрінформ
На Сумщині росіяни рекордно посилили обстріли прикордонних територій — в області це пов'язують із ситуацією з "ДРГ" в російському брянську в четвер.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив в. о. голови Сумської ОВА Тарас Савченко, передає кореспондент Укрінформу.

«Учора протягом дня ми мали рекордну кількість обстрілів за останній час: зафіксували 27 обстрілів прикордонних територій Сумщини, це загалом понад 170 приходів — стріляли росіяни з-за кордону, з рф, із танків, артилерії, РСЗВ та мінометів», - розповів Савченко.

За його словами, на щастя, обійшлося без жертв, хоча дуже постраждала цивільна інфраструктура, переважно житлові будинки в Есманській, Миропільській та Зноб-Новгородській громадах.

«Ми бачимо кілька причин щодо зростання цих обстрілів. Загалом, вони вже посилились десь місяць тому — коли почалась активізація ворога на сході, мета — утримувати тут певні угруповання сил оборони на кордоні із Сумщиною. Також пов'язуємо вчорашні обстріли із учорашніми подіями в брянській області. Агресор відпрацьовує картинку для своїх пропагандистських каналів, відтак посилює обстріли прикордонних громад, у тому числі на Сумщині», - заявив Савченко.

Водночас він запевнив, що ситуація в регіоні наразі контрольована.

Читайте також: росіяни знову вдарили з мінометів по прикордонню Сумщини

«Бойовий дух військових та цивільних високий. Ударних груп ворога по той бік кордону не виявлено», - додав він.

Як раніше повідомлялося, у п'ятницю зранку росіяни били по Зноб-Новгородській та Миропільській громадах на Сумщині. Було зафіксовано 74 прильоти − з мінометів, артилерії та РСЗВ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-