Після річної перерви в Каневі знову відзначать шевченківські дні

Після річної перерви в Каневі знову відзначать шевченківські дні

Укрінформ
Після річної перерви в Каневі на Черкащині знову відбудуться урочистості до дня народження та смерті Тараса Шевченка.

Про це повідомляє Канівська міська рада, передає Укрінформ.

У четвер, 9 березня, в місті заплановано урочисте покладання квітів до могили Шевченка та виставку народного художника Богдана Ткачика.

Основні урочистості відбудуться у п'ятницю, 10 березня.

"Заплановані панахида у козацькій церкві Покрови Пресвятої Богородиці, покладання квітів на могилу Тараса Шевченка за участю Національного президентського оркестру та заупокійна літія представників церков різних конфесій. Також цього дня відбудеться відкриття виставки "Шевченкіана Івана Марчука", літературно-мистецьке коло "Блокпости Шевченкового слова" та виставка мистецьких творів з фондової колекції Шевченківського національного заповідника "Інтерпретація образу Тараса Шевченка в мистецтві ХХ – початок ХХІ сторіччя". Завершить урочистості концертна програма "І на оновленій землі" за участю Національного президентського оркестру та гурту "Сестри Тельнюк", – йдеться у повідомленні.

Вшанування Шевченка в Каневі відбудеться після річної перерви.

"Минулого року через війну традиційних шевченківських урочистостей не було. Навіть панахиди в Успенському соборі не було. Обмежилися лише покладанням квітів на могилу Кобзаря", – сказав кореспонденту Укрінформу міський голова Канева Ігор Ренькас.

Читайте також: У Каневі демонтують кам’яний лист до Леніна

Як повідомляв Укрінформ, виконком Канівської міської ради ухвалив звернення до Верховної Ради України з проханням заборонити діяльність Української православної церкви московського патріархату.

Фото: knyazhahora

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-