У Харкові вшанували пам'ять загиблих від ракетних ударів по будівлі ОДА

У Харкові вшанували пам'ять загиблих від ракетних ударів по будівлі ОДА

Фото
Укрінформ
У Харкові вшанували пам'ять загиблих унаслідок ракетних ударів, які війська рф нанесли вранці 1 березня 2022 року.

Родичі, друзі, побратими зібралися біля зруйнованої будівлі, передає кореспондент Укрінформу.

Олександр Асеєв - командир загону ТрО Шевченківського району Харкова того дня уцілів, а п'ятеро харків'ян із його загону загинули. Він задує: після першого удару жертв було небагато, однак війська рф завдали повторного.

У Харкові вшанували пам'ять загиблих унаслідок ракетних ударів по будівлі ОДА / Фото: Укрінформ

«О восьмій був приліт першої ракети, тоді загинув один наш тероборонівець. Усі намагалися дістати зброю, яку ми отримали 25 лютого і якої було доволі багато, і тільки тоді хотіли вибиратися. Але о 8.15 нанесли ще удар. Перекриття обвалилися, загинуло багато людей - із тероборони, чоловіків, яким не видали зброю через відсутність бойового досвіду, вони насипали мішки з піском, допомагали, волонтери загинули, дівчата, які готували їжу», - розповів Асеєв.

За його словами, останнього загиблого тероборонівця вдалося дістати з-під завалів лише 26 березня. Розбирати конструкції було небезпечно через ризик ворожих ударів і можливі обвали. Крім того, сил рятувальників на початку війни просто не вистачало.

Читайте також: У Харкові школі присвоїли ім’я загиблого під час теракту Дані Дідіка

«У ті березневі дні Харків зазнавав такої кількості обстрілів - до 90 на день. А 3 березня по ОДА знову був удар - влучання у внутрішній двір. Працювати там було небезпечно Тож рятувальники в першу чергу їхали на місця нових влучань, де були живі люди, яких треба було діставати», - зазначив Асеєв.

Як повідомлялося, 1 березня 2022 року війська рф випустили з літаків дві ракети «Калібр» по будівлі обласної адміністрації на вул. Сумській у центрі Харкова. За даними прокуратури, загинула 31 людина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-