На Донеччині затримали агента рф, який «зливав» координати цивільних об’єктів для ракетних ударів

На Донеччині затримали агента рф, який «зливав» координати цивільних об’єктів для ракетних ударів

Укрінформ
Служба безпеки затримала ще одного інформатора російської воєнної розвідки у результаті контрдиверсійних заходів у прифронтових районах сходу України.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

Зловмисник збирав розвіддані про місця базування та переміщення підрозділів Сил оборони на Авдіївському напрямку. Також він передавав агресору координати об’єктів соціальної інфраструктури у Покровському районі Донеччини.

Отримані відомості він публікував на підконтрольні бойовикам анонімні Телеграм-канали.

Ворог використовував розвідувальну інформацію для підготовки та проведення прицільних ракетно-артилерійських ударів по українських містах.

За матеріалами слідства, ворожим інформатором виявився житель Мирнограда, який підтримав збройну агресію російської федерації проти України.

“Свої прокремлівські погляди він оприлюднював через заборонені соцмережі. Таким чином потрапив у поле зору російської воєнної розвідки, яка дистанційно залучила його до підривної діяльності”, - йдеться у повідомленні.

За місцем проживання фігуранта під час обшуку виявлено мобільні телефони із доказами листування з агресором.

Читайте також: У Франківську викрили агітатора за рф та організаторку «референдуму» з Бердянська

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру. Зараз зловмисник знаходиться під вартою.

Слідчо-оперативні дії проводили співробітники СБУ Донецької та Луганської областей за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому Служба безпеки України затримала у Донецькій області російського інформатора. Саме за його координатами загарбники здійснювали артилерійські обстріли по бойових позиціях українських захисників.

Фото в тексті: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-