У справі криворізького наркокартелю «Двадцятівські» затримали ще 10 учасників банди

У справі криворізького наркокартелю «Двадцятівські» затримали ще 10 учасників банди

Укрінформ
Поліція продовжила заходи для знешкодження діяльності криворізького наркокартелю, учасники якого «забезпечували» наркотиками майже всі регіони України, і затримала затримала 10 учасників відокремленого підрозділу злочинної спільноти «Двадцятівські».

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції, передає Укрінформ.

«Керували відокремленим підрозділом злочинної спільноти рідні брати – двоє мешканців Кривого Рогу. Один відповідав за збут наркотиків на території міста, інший – за шахрайську схему заволодіння коштами громадян. Про результати «роботи» звітували перед організаторами злочинної спільноти «Двадцятівські», – уточнили у поліції.

Зазначається, що на збуті наркотиків та шахрайській схемі організатори щомісяця заробляли понад 2 млн грн.

У НПУ розповіли про деталі цієї шахрайської схеми. За інформацією установи, фігуранти розсилали повідомлення про отримання міжнародної допомоги: аби отримати кошти, необхідно було перейти за посиланням і зареєструватися.

Читайте також: У Кривому Розі ліквідували наркокартель «Двадцятівські»

«Отримавши необхідні дані громадян, фігуранти перераховували гроші з їхніх банківських карток, робили онлайн-покупки техніки, відкривали кредитні картки та збільшували ліміти. Аби потерпілі не могли блокувати перекази та платежі, блокували їм доступ до особистих кабінетів», – уточнюється у повідомленні.

Серед потерпілих – внутрішньо переміщені особи, військовослужбовці та пенсіонери.

У свою чергу, за інформацією поліції, канабіс вирощувався за місцем проживання одного з фігурантів, метамфетамін отримувався від лідерів злочинної спільноти.

«Продавали «продукцію» виключно «з рук у руки» та за готівку. 30% «заробітку» лідери злочинної організації віддавали на потреби наркокартелю його організаторам, решту – розподіляли між всіма учасниками відокремленого підрозділу», –зазначається у повідомленні.

Читайте також: У Запоріжжі виявили центр з масштабного виробництва наркотиків

Тож у вівторок оперативники управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області, слідчі обласної поліції спільно з Криворізькою східною окружною прокуратурою за силової підтримки поліції особливого призначення провели другий етап спецоперації для знешкодження діяльності злочинної спільноти «Двадцятівські».

Правоохоронці затримали 10 учасників її відокремленого підрозділу, усім повідомлено підозру. Поліція вилучила майна на загальну суму понад 10 млн грн – авто, зброя, наркотики, телефони, банківські картки, «чорнові» записи.

Як повідомлялося, 28 лютого в Офісі генпрокурора і поліції заявили, що правоохоронці викрили злочинну організацію, яка займалася збутом наркотиків у Кривому Розі.

Фото Нацполіції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-